Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin - jak szybko zdobyć pieniądze aby dostać się na Skellige?

Howker_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z tą misją mianowicie chodzi o to że nie mam kasy żeby dostać się na statek. Sprzedałem nie potrzebne rzeczy pożyczyłem od Vivaldiego ale u niego da się max 100 pożyczyć. Co robić dalej bo stoje w miejscu.

Opublikowano

@Howker_

Kilka sposobów:

1. Gdy przejdziesz się po mapie znajdziesz bardzo, bardzo dużo przedmiotów.

Warto zaglądać w miejsca nieodkryte. Ja na takim czymś spokojnie 4k monet mam.

2. Idz do kowala lub zbrojmistrza lub płatnerza xD  Nie pamiętam jak się nazywał :D W Velen on się znajduje w siedzibie barona ( w tej palisadzie ) 

tam będzie taki krasnal który będzie tym kowalem itd. a obok niego bedzie taka kobieta z nią porozmawiaj, ona będzie ci kazać zabić gryfa i wykona dla 

ciebie zbroje. Ta zbroja jest jedną z najlepszych w grze, jeśli nie najlepszą, będzie na 27lv ale możesz ją dobrze sprzedać.

3. Wyprawa na Skellige to nie byle co. Potwory są tam w miarę silne, więc na jedzeniu oszczędzaj.

4. Ukryte skarby oraz skarby strzeżone to podstawa do zarobku.

Tutaj masz spis:

http://www.eurogamer.pl/

5. Pamiętaj że np. zbrojmistrz da ci wiecej za zbroje niż np. kowal.

Trzymaj się tego co napisałem. 

Mam nadzieję że chociaż trochę pomogłem.

­

Opublikowano

Bardzo dobrym pomysłem jest robienie zleceń, ok. 300 za sztukę + zasadniczo z celów dostaje się miecze do sprzedaży u kowala za 100-800. U Vivaldiego możesz też wymienić inne waluty(floreny, oreny) na korony.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Sprzedawaj rzeczy i wykonuj zlecenia - jakieś grubsze zlecenia :D Targuj się oczywiście.

Tchórz umiera po stokroć razy, a bohater tylko raz. - J.R.R. Tolkien

kunoha.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...