Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Debugowanie DroidScreen bez wyświetlacza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Kupiłem rozbitego S4 z niedziałającym dotykiem i wyświetlaczem. Potrzebuję sprawdzić czy wszystko w telefonie działa dobrze więc spróbowałem użyć programu DroidScreen do streamowania ekranu telefonu do PC. Wymogiem jest Debugowanie USB, które włączyłem nie używając wyświetlacza. Przeszedłem drogę męki aby to zrobić - kupiłem kabel MHL i na ślepo klikałem w telefonie za pomocą myszki tak aby trafić na Opcje programistyczne (które musiałem jeszcze też włączyć..) i na zmianę przełączałem się z kabla micro usb na monitor by sprawdzić gdzie kliknąłem. 

UDAŁO SIĘ po wielu godzinach. Wszystko jest ustawione, debugowanie załączone!
Czas podpiąć telefon pod DroidScreen a tu niespodzianka.. Musze jeszcze potwierdzić że telefon ma ufać temu komputerowi.. Mój kabel MHL nie posiada drugiego wejścia OTG więc powiedzcie mi co mogę w tej sytuacji zrobić? Muszę potwierdzić debugowanie na telefonie, jednocześnie klikając na to myszką. smile.png
Czy zostaje mi tylko kupno kabla MHL+OTG? smile.png 

Pozdrawiam i dziękuję jeśli przeczytałeś post. 

­

e2TT2Na.png

Opublikowano

No i widzisz, pisałem ci ostatnio byś kupił od razu z MHL z OTG , innej opcji nie masz

Mulit adapter MHL z OTG, HDMI, USB2  i  Micro USB ( jako zasilanie )

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...