Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Logai Seablock

H_Brunner

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

We wtorek 30 czerwca o 16:00 ten świat otworzył się dla Was!

spawnr.png

spawn2r.png

Urocze Lokacje!!!

lokr.png

lok2r.png

lok3r.png

lok4r.png

lok5r.png

Nieskończone Kopalnie Zasobów!!!

res1r.png

res2.png

res3r.png

res4.png

Specjalna Wyspa VIP!!!

vip.png

Strefa PVP!!!

pvp2.png

pvp1.png

UWAGA!!! KONTO VIP ZA BLOKI Z GRY!!!

logaiseablock.msvr.pl

Zapraszam Serdecznie!!!!!

Krótki Opis.

• Dość trudny z założenia serwer Seablock, czyli Skyblock z wyspami na oceanie, a nie zawieszonymi w powietrzu. Zmienia to zasadniczo sposób rozbudowywania wyspy, bo miejsca nad wodą jest naprawdę niewiele (poziom morza na y=213).
  • Diamenty dropią NAPRAWDĘ NIEZWYKLE RZADKO, więc nie spodziewam się, że wszyscy w strefie PVP będą ubrani na niebiesko.
  • Nie da się kupić rzeczy, które możesz zrobić sobie sam! Czyli coś rodem z survivalu - będziesz miał jeśli sam zrobisz (znajdziesz, wykopiesz lub zdobędziesz od innych graczy).
  • Konto VIP możesz mieć nie inwestując ani złotówki - da się zakupić i potem bez końca przedłużać w grze za diamenty i szmaragdy. Jednak Konto VIP nie daje żadnej znaczącej przewagi w grze - osobiście nie cierpię serwerów Pay to Win.
  • Gracze funkcyjni nie będą grać jako normalni (tworzyć wysp, uczestniczyć w PvP) - tego również zawsze nie cierpiałem.
  • Kilkanaście rozmaitych unikatowych itemków, do wykopania głównie na dość niebezpiecznym w nocy cmentarzu. Czaszka Conana Barbarzyńcy, Ręka Króla Midasa, Różdżka Voldemorta... - pozwalam snuć domysły co do czego służy. Zwłaszcza, że przy prawdopodobieństwie ich znalezienia to diamenty naprawdę nie są rzadkie. Czasem są związane z broniącym ich bossem, czasem z microquestem.
  • Labirynt do przejścia naprawdę na piechotę - nie przejdziesz to papa - teleportacja jest na jego terenie zablokowana (nie licz również na /spawn, /tphere od kolegów czy żadne /is cośtam).
  • Wyspa Wiedźm, Wyspa Smoków - wyzwanie dla Prawdziwych Wojowników! Nieprzebrane skarby... dla tych co przeżyją taką wyprawę!
  • Rozbudowany autorski AdminShop z GUI i możliwością sprzedaży pojedynczych itemków, stacków bądź wszystkich posiadanych przedmiotów danego typu! Marzenie farmerów!
  • Możliwość SPRZEDANIA WŁASNEJ WYSPY!!!
  • Złodziejskie Certyfikaty, Mikstury Latania, Mikstury VIP - DAJĄCE CZASOWY STATUS VIP!!! Skrzynie z premiami za systematyczną grę i wiele, wiele innych atrakcji...
Szczegóły techniczne:

Silnik: Spigot 1.7.10 build 1649
Podstawowe pluginy: IslandWorld, OtherDrops, Essentials, McMMO, autorski AdminShop
Hosting: Crafthost
Opublikowano

Ja także wbije na 100 % Oby było wszystko ładnie napisane i oby nie było ani za łatwo ani nie za trudno :P

"Ból to tylko kwestia siły woli , im silniejsza wola tym więcej wytrzymasz!"

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Przyzwoita prezentacja, miły opis. Zagrałbym gdyby nie to że nie mam aktualnie na czym :( Obym kiedyś miał okazję. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Opublikowano

Przyzwoita prezentacja, miły opis. Zagrałbym gdyby nie to że nie mam aktualnie na czym :( Obym kiedyś miał okazję. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Dziękuję i do zobaczenia na serwerze!

Zdecydowałem się odpisać, bo w prezentacji nie zamieściłem jednej, być może ważnej dla kogoś informacji:

Serwer jest serwerem autorskim. Oznacza to, że:

- Całą mapę (spawn, kopalnie zasobów, tartaki, areny, wyspy: Wiedźm i Smoków, labirynty, cmentarze, schematic-i wysp itd.) robiłem SAM.

- Wszystkie pluginy wybierałem, konfigurowałem od A do Z SAM. Autorski plugin AdminShopu jest na zamówienie ale po tym jak autor (z tego forum) olał mnie, gdy trzeba było poprawić błędy rozebrałem go na czynniki pierwsze i przerobiłem około 50% kodu na własną modłę.

- Jedynym Opem, Adminem, Bogiem i Najwyższą instancją jestem ja SAM. Rekrutacja na Modów i Strażników będzie dopiero w lipcu.

- Formalności (serwer, domena, baza PHP, ProfitSms do ItemShopu...) również załatwiam SAM.

- Wreszcie ta prezentacja, łącznie ze zdjęciami to również coś, co zrobiłem SAM.

Do czego zmierzam. Zaangażowałem się na kupę czasu w tę zabawę. Wydałem też na nią trochę. Jeśli tylko będą gracze serwer będzie czynny, choćbym miał do niego dopłacać.

Opublikowano

Serwer na pewno wystartuje jutro?:D

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Fajna prezentacja, serwer się ciekawie zapowiada, tylko po przeczytaniu prezentacji miałem przed oczami takie poziome paski ;o

Opublikowano

Czekam z niecierpliwoscia na 16:00 mam nadzieje ze na otwarcie jakis evencik albo pierwsze 10 , 5 osob dostaje nagrody :P A evencik? zwiekszony drop . Powodzenia widzimy sie o 16:00!

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Na pierwsze 24h zaplanowałem:

- Diamentowy kilof w startowym kicie, który gracz otrzymuje przy rejestracji

- Doświadczenie w MCMMO x3 (hehehe - w sumie nie pisałem, że na serwerze jest MCMMO :P)

- 50 kuponów na usługi z ItemShopu (na bonusy płatne)

Opublikowano

Serwer fajny ale wszystko po angielsku ? Spawn duzy nie wiadomo gdzie co jest nie ma wyjasnione , nie ma zadań troszke spodziewalem sie czegos lepszego ale i tak fajnie :P

Pomogłem ? Daj Like'a!

Opublikowano

Serwer jest CELOWO po angielsku. Aby odsiać osoby zupełnie "niegotowe" na ten poziom trudności, bo jak uprzedzałem, ten Seablock do łatwych nie należy. Człowiek, który wie, co to kick, dirt, shop czy warp spokojnie sobie poradzi.

Co do instrukcji. Przyznaję, że pewne rzeczy były dla mnie (jako autora) oczywiste, a dla graczy już takimi być nie muszą. Ukończyłem właśnie FAQ dostępny na

/warp pomoc

P.S. FAQ jest po polsku... Na razie :-P

Opublikowano

Planowo, po 24h zakończył się bonus do McMMO.

Z 50 darmowych kuponów do ItemShopu znaleźliście 48. Zostawiam ostatnie 2 tam gdzie są - może ktoś na nie kiedyś trafi.

Zakończyłem FAQ i Rules zamieszczone na /warp pomoc. W razie dalszych niejasności będę go uzupełniał ale wydaje mi się, że ująłem wszystko o co pytaliście.

Poprawiłem wszystkie zgłoszone błędy. Czekam (z niepokojem) na ewentualne następne.

Do gracza PLFerbusonPL: po zabiciu Króla Szczurów konsola wywaliła 2 błędy: nie dała nagrody i nie tepnęła Cię na spawn. Nagrodę masz w skrzyni na wyspie. Tepnąć Cię gdy jesteś offline nie potrafię.

W nocy ogłoszę nowy event.

Opublikowano

Event eventem. W ciągu kilku godzin narósł na serwerze spory problem.

Mimo info, ostrzeżeń, tabliczek, ustnych porad wszyscy pchają się DO LABIRYNTU!

Powtórzę jeszcze raz:

TAM NIE DZIAŁAJĄ KOMENDY! NIE MA POWROTU ŻADNYM /spawn, /tp, /tpaccept na czyjeś /tpahere, /is home I NICZYM INNYM NA CO JESZCZE MOGLIŚCIE LICZYĆ!

A BRAMA NIE OTWIERA SIĘ OD WEWNĄTRZ.

Jedyne możliwości wyjścia to:

1. ZABICIE KRÓLA SZCZURÓW

2. WYCOFANIE SIĘ W PORĘ DO BRAMY, KTÓRĄ KTOŚ WAM LITOŚCIWIE OTWORZY OD DRUGIEJ STRONY

3. ŚMIERĆ I ODRODZENIE SIĘ NA SPAWNIE

Ponieważ utknęło tam sporo graczy a ja nie mogę non-stop być online i ich wyciągać wprowadzę PŁATNĄ SMS-em usługę na zwój powrotu na spawn. A na razie, tylko dopóki ProfitSMS mi jej nie zaakceptuje:

- Zablokuję bramę dla tych, którzy trafią do wyjścia

- Odblokuję komendę /suicide dla pozostałych

Uprzedzam poszukiwaczy wrażeń. NA WYSPACH WIEDŹM I SMOKA RÓWNIEŻ MAGIA BLOKUJE KOMENDY!

Opublikowano

Ciekawy pomysł na serwer i w końcu coś nowego w zalewie tandety typu pseudo-rpg serwery oparte na lagujących skryptach. Screeny prezentują się nieziemsko, dlatego z wielką niecierpliwością czekałem na ten serwer aby sprobować na nich sił. Tym bardziej że nie jest łatwo. Pierwsze wrażanie pozytywne, ale zobaczymy jak będzie dalej.

images.jpg

Opublikowano

ProfitSMS łaskawie zatwierdził mi usługę więc od teraz tych, co uparli się włazić do labiryntu JUŻ NIE WYCIĄGAM!

W labiryncie działa komenda /sklep otwierająca ItemShop za złotówkę (+VAT) dostajecie tam Scroll of Return tepający na spawn z KAŻDEJ lokacji.

Usługa została przetestowana.

Opublikowano

Mógłbym prosić o ip z portem ? 

Procesor: Intel Core i7-7700K 4.2GHz 8mb Płyta główna: Gigabyte AORUS Ga-Z270X-Gaming 5

Grafika: MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8gb GDDR5 (256 bit) <3 Ram: G.Skill Ripjaws V DDR4 16GB(2x8GB), 3200MHz, CL16 

Dysk HDD: Western Digital Red, 3.5'', 3TB, SATA/600, 64MB cache Dysk SSD: Crucial MX300 525GB Sata3

Chłodzenie: be Quiet! Dark Rock Pro 3 Zasilacz: Corsair RM550X 80+ GOLD 550W Obudowa: be Quiet! Pure Base 600 Window Black/Orange

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...