Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła zawodowa - rozmowa kwalifikacyjna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W poniedziałek idę do szkoły na testy kwalifikacyjne i dowiedziałem się, że mogą pojawić się dwa pytania, a mianowicie:

- Dlaczego właśnie Ty?

- Dlaczego akurat ta klasa? (Jest to klasa pod patronatem firmy volkswagen)

Nigdy wcześniej nie miałem do czynienia z tego typu rozmowami, więc nie wiem od czego zacząć.

Potrzebuję wszelkiego rodzaju wskazówki, przykłady etc. - Wszystko nagradzam lajkiem.

Opublikowano

Jesteś w tym samym wieku, co ja, więc idziesz do szkoły średniej teraz i te plotki to najprawdopodobniej zwykła bujda. Przy podaniach do szkoły liczą się wyłącznie punkty, a nawet jeśli zadadzą ci takie pytania, szczerze wątpię, by miały wielki wpływ na postępowanie rekrutacyjne. Idź na żywioł i sam coś wymyśl. Np. że od dziecka lubiłeś to, czego uczy ta szkoła i takie tam. Poradzisz se. :P

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Sytuacja wygląda tak, że chcę dostać się do jednej z trzech klas, gdzie łącznie aplikujących jest ponad 120 osób, a

miejsc 72. Proces rekrutacyjny ma duży wpływ, chodź składa się z tak banalnych czynności jak przykręcanie/odkręcanie

śrubek na czas :D Wiem też, że może pojawić się egzamin/pytanie z języka niemieckiego i choć z testów wypadłem całkiem

dobrze to była to zasługa szczęścia, ponieważ każda odpowiedź była strzelona. Wolę być przygotowany na wymienione

w pierwszym poście pytania, a odpowiedzi ja te, które mi podesłałeś mówi spora większość, więc lepiej się wyróżniać :]

Opublikowano

Dla mnie lepiej powiedzieć prosto niż wymyślać jakieś pierdoły typu:

"Rok temu zmarła mi babcia. Ach, miała wielkie marzenia! Jednak wojna je zniweczyła. Chciała być mechanikiem, a poszła walczyć. Walczyć za ojczyznę! Na łożu śmierci, przyciszonym i przepełnionym cierpieniem głosem, zawyła: Wnuczku! Mnie nie udało się spełnić marzeń i dostać do tej szkoły, ale teraz ty... Ty, któryś dzielił ze mną pasję aż po kres dni moich, pójdźże w me ślady! Dokonaj tego, czego ja nie dokonałam! Dostań się do tej szkoły i stwórz dzieło tak wielkie, że gdy ktoś nań spojrzy, od razu wiedział będzie, że jest to sztuka twoja! A z każdym takim spojrzeniem, w mym sercu zapalało się będzie malutkie ogniowo, które będzie wypełniać me ciało rozkoszą spełnionych przez potomka marzeń".
Jeśli chcesz opowiedzieć podobne pierdoły, to to się nie sprawdzi. xD

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

Widze, że kolejny mechanik się szykuje xD
Stary ta rozmowa to będzie lajt, musisz tylko POKAZAĆ sam od siebie, że ci zależy na tym zawodzie, interesujesz się nim, chcesz się w nim jak najbardziej rozwinąć i będziesz się starać w 100%. Pokaż, że chcesz, a Ciebie wezmą :D tylko licz się, że w luj nadgodzin będzie :D

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...