Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prostszy sposób na orbwalking?

StudzeKisiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kiedyś podłapałem od nervariena sposb orbwalkingu, atakowanie najblizszego celu po wcisnieciu klawisza "a".

I wyglada to tak

lpm w strone ktora chce isc i "a" zeby zaatakowac czynnika <- czynnosc powtorzyc x999

I po pewnym czasie wychodzi to dosyc dobrze, nawet bardzo, ale czy istnieje jakis prostszy sposob? Bo w tłocznym timfajcie nie jest kolorowo kiedy nie mozna focusowac najslabszego tym sposobem.

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Najprostszym sposobem orbwalkingu jest klikanie myszką na cel, a następnie za/przed siebie xD Ewentualnie możesz ustawić sobie LPM attack i PPM move.

Opublikowano

Najprostszym sposobem orbwalkingu jest klikanie myszką na cel, a następnie za/przed siebie xD Ewentualnie możesz ustawić sobie LPM attack i PPM move.

1 opcja jest niezbyt wykonalna, a druga, rozni sie tylko tym ze zamiast "a" to ppm?

fjlw0o.jpg

Opublikowano

1 opcja jest niezbyt wykonalna, a druga, rozni sie tylko tym ze zamiast "a" to ppm?

Jak niezbyt wykonalna, skoro ja tak gram? ;_; Kwestia przyzwyczajenia i czułej myszki ^^

Opublikowano

Nie możemy Ci raczej w tym doradzić, każdy może mieć inny wygodniejszy sposób dla siebie. Ja np. wolę standardowo klikać ile wlezie.

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

jak powyzej 2 as masz to co zrobisz?

Ja nawet z 2.30 - 40 daję radę. Kwestia treningu i przyzwyczajenia (gram głównie Vayne, pewnie dlatego).
Opublikowano

Tak, naprawdę da radę, sam tak gram, nawet na wyższych AS, tylko czasami po prostu nie trafi się dobrze myszką i już jest lipa, bo schodzisz z swojego 'kursu' no i możesz kliknąć żeby iśc na niego, albo coś innego:P choć to jest rzadkość.

Opublikowano

Polecam najnowszą opcję która została dodana do Ligi Legend - jest nią orbwalking w innej formie. Wykonujemy taki sam orbwalking, tylko że jeśli klikniemy obok jakiegoś celu (na podłogę) to gra automatycznie mierzy gdzie najbliżej jakiej jednostki został kliknięty kursor po tym gra zaczyna go targetować. Nie potrafię tego lepiej wytłumaczyć, ale jest taka opcja.

Mój e-mail: [email protected]

Opublikowano

Polecam najnowszą opcję która została dodana do Ligi Legend - jest nią orbwalking w innej formie. Wykonujemy taki sam orbwalking, tylko że jeśli klikniemy obok jakiegoś celu (na podłogę) to gra automatycznie mierzy gdzie najbliżej jakiej jednostki został kliknięty kursor po tym gra zaczyna go targetować. Nie potrafię tego lepiej wytłumaczyć, ale jest taka opcja.

no i to by bylo fajne, tylko jak to ustawic?

fjlw0o.jpg

Opublikowano

Ja nawet z 2.30 - 40 daję radę. Kwestia treningu i przyzwyczajenia (gram głównie Vayne, pewnie dlatego).

I pewnie dlatego siedzi w brazie xDDDDDDDDD

Ja na twoim miejscu tak jak w moim przypadku przyzwyczajalbym sie do "A" nawet na melee championach, po prostu tak jest sie latwiej poruszac i z czasem samemu zaczniesz myszka latac po calym ekranie w celu dobrego orbwalku.

no i to by bylo fajne, tylko jak to ustawic?

To jest automatycznie juz ustawione, klikasz A to namierza najblizszy target w miejscu gdzie zostalo przycisniete, zamiast najblizszy target wzgledem Ciebie. 

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Nie rozumiem jak można orbwalkingować z "a" :D Zawsze robie myszką, lepiej w tf

mozna, bo jest mniejsza szansa na miss (mi sie tak np lepiej gra )

Hello there.

Opublikowano

Dla mnie łatwiej jest klikac ppm na przeciwnika a potem za siebie lub przed. Polecam ten sposób.

ewentualnie. skrypty ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...