Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

0jjvnsz14n33.png

5bgb1fr3p25b.png

Nazwa serweraMirkoTech 2.0

Ilość slotów10-100

Typ serweraMody Techniczne

RekrutacjaTak

Wersja serwera1.7.10

PremiumNIE

Biała lista (whitelist)NIE

PotworyTAK

ZwierzętaTAK

NetherTAK

EndTAK

PvPTAK

8v98tw6j2qx9.png

MirkoTech jest to z założenia mały serwer dla osób chcących zabawy z modami techniczny jak i magicznymi.
Paczka modów opiera się na paczkach Ennka jak i Direwolf20.

Rekrutacja na serwer odbywa się za pomocą rozmowy skype, nie chodzi tutaj o znajomość modów lecz o kulture osobistą i przysłowiowy ogar.

Minimalny wiek to 16 lat.

Na serwerze gra wiekszość ~20+ oraz mam już dość problemów z dzieciakami. Na serwerze jest 5 osób 14 lat w tym 4 dostaly bany w ciagu 24h.

Także +16 lat albo wgl do mnie nie pisz.

Aktualnie na serwerze gra ok. 10 osób.
Po rekrutacji wysyłam link do paczki jak i IP serwera.

Po drobnych poprawkach na serwerze znajdują się wszystkie podstawowe pluginy. Jest plugin authme, worldguard, ale raczej z niego nie korzystamy, chyba że ktoś wyjątkowo chce.

fa6sk9du3hwe.png

Obecnie w paczce znajduje się 139 modów.

Główne z nich to:

ArmorStatusHUD
StatusEffectHUD
advanced machines -> Ic2 addon
AE2
AOBD
ATG
backpack
bdlib.
BetterStorage
BetterTitleScreen
BiblioCraft
BigReactors
binnie-mods
Biomes O Plenty
BuildCraft
CarpenterBlock
ChestTransporter
ChickenChunks
Chisel2
ChiselFacades
CodeChickenCore
Cofh core + lib
ComputerCraft
dimensional anchor
Enchanting plus
EnderIO
EnderStorage
Extrautilites
Factorization
Fastcraft
Forestry
Funky Locomotion
Gendustry
Helpfixer
IC2 NuclearCotrol 2
IchunUtil
immibis-core
immibis microblocks
immibis peripheral
IC^2
Inventory Tweaks
IronChest
Jabba
Liquid XP
LogisticPipes
MagicBees
Mantle
MineFactoryReloaded
Morph
Mystcraft
Natura
Neiaddons
NeiIntegration
NetherOres
NEI
OpenBlocks
OpenmodsLib
openPeripheral
PowerConverters
PROJECT RED -> wszystkie moduły
RailCraft
RedstoneArsenal
StevesCarts
StevesFactoryManager
Tinkers Contruct
Thaumcraft
ThaumicTinkerer
Thermal Dynamics
Thermal Expansion
Thermal Foundation
Tmechworks
Translocator 
Waila
WR-CBE
ThaumCraft NEI plugins
Thaumcraft Energetics
Thaumcraft Forbidden Magic
ThaumicExploration
TiCTooltips
HardcoreEnderExpansion
JourneyMap
Helpfixer
BetterTitleScreen
AODB
Wawla
Waila Harvestability
PneumaticCraft

signature.png

Opublikowano

po spisie modów i opisie że nie ma nieogarów aż muszę się odezwać do admina i poprosić o paczkę, szkoda że nie ma kontaktu na TSie bo skypa dopiero będę musiał instalować.

Opublikowano

po spisie modów i opisie że nie ma nieogarów aż muszę się odezwać do admina i poprosić o paczkę, szkoda że nie ma kontaktu na TSie bo skypa dopiero będę musiał instalować.

Kiedyś była możliwość na ts'ie, tylko jakie tam ip było... Heh

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Jest mozliwosc dodania mekanisma ? i szczerze po co logistic pipe's skoro jest ae ?

Bo każdy używa tego co mu jest wygodnie. Szczególnie, że ae w budowie i w utrzymaniu na początku jest bardzo drogie ;-)

.

Opublikowano

Bo każdy używa tego co mu jest wygodnie. Szczególnie, że ae w budowie i w utrzymaniu na początku jest bardzo drogie ;-)

a to co z tym mekanismem ? mozna wiatraki itp znerfic w configu zawsze

Opublikowano

a to co z tym mekanismem ? mozna wiatraki itp znerfic w configu zawsze

Mekanism jest ZA OP, jego nerfienie nic nie da a po 2 nie mam zamiaru pierdzielić się z bugami crashami etc.

Odnośnie logistic pipe, to nie wiem, pytajcie się właściciela.

Pytania o TS3 również do właściciela, bo to on prowadzi rekrutację a nie ja :)

signature.png

Opublikowano

Jest mozliwosc dodania mekanisma ? i szczerze po co logistic pipe's skoro jest ae ?

Można te dwa systemy połączyć i stworzyć coś pięknego ;)

52718291273710441791.jpg

Opublikowano

Można te dwa systemy połączyć i stworzyć coś pięknego ;)

No piękne rzeczy można zrobić  :rolleyes:

Odnośnie rekrutacji. Mam zgodę na jej prowadzenie. Pisać na pw, ci co nie dadzą rady na skype, to podam adres TS3. 

signature.png

Opublikowano

Moje zdanie jest takie, że serwer ma przesadnie dużo modów i przez to trzeba mieć już dośc konkretny sprzęt żeby to sensownie nie działało. Już 50 modów to jest dużo, a co dopiero prawie dwa razy tyle.

images.jpg

Opublikowano

Lagi

Automessage powoduje lagi

Ograniczenie graczy, max 2 male turbiny itp

Brak zabezpieczeń dzięki czemu grupa graczy zgriefowała serwer.

Stare oklepane mody, ostatnio został dodany mod który jest mieszanką innych modów -.-

Serwer bardzo łatwy.

Maszyna bardzo słaba przez co nie można mieć quarry, ender pomp itp

Opublikowano

Lagi

Automessage powoduje lagi

Ograniczenie graczy, max 2 male turbiny itp

Brak zabezpieczeń dzięki czemu grupa graczy zgriefowała serwer.

Stare oklepane mody, ostatnio został dodany mod który jest mieszanką innych modów -.-

Serwer bardzo łatwy.

Maszyna bardzo słaba przez co nie można mieć quarry, ender pomp itp

No i jest komentarz;)

Po pierwsze - tak jak pisałem to jest moja praca która wykonuje hobbistycznie z własnej kieszeni opłacana. Za nic na tym serwerze nie trzeba płacić w formie SMS itp itd. Jedyne co wymagam to ogar ludzi.

Niektórzy nie potrafia tego uszanować a przykro mi bardzo nie stać mnie żeby wydawać 400zł miesięcznie żeby jaśnie Pan Liukaner był zadowolony z wydajności stawiajac 8 reaktor czy turbine i lagując przy tym wszystkim gre.

Tak grupa graczy zgriefowała 2 graczy co zostało rozwiazane w ciagu godziny a szkody naprawione więc nie widze problemu.

Stare oklepane mody, ostatnio został dodany mod który jest mieszanką innych modów

To zdanie jest najlepsze xD Stare oklepany mody(napisz nowe jak ci stare nie pasuja) a prujesz sie o nowy mod ktory wyszedl poltora tyg temu. Brawo dla tego Pana.

Mody w paczce są takie jakie mi odpowiadają i to jest kolejne odniesienie do tego że nie płaciłeś mi kolego żeby mi mówić jakie mody mają byc na serwerze

Nie podoba się - nie graj. 

Podjąłeś dobrą decyzje.

Słaby serwer nie polecam ... Keson

Nie przypominam sobie zebys był na serwerze. Na ktorych jest WH :)

Moje zdanie jest takie, że serwer ma przesadnie dużo modów i przez to trzeba mieć już dośc konkretny sprzęt żeby to sensownie nie działało. Już 50 modów to jest dużo, a co dopiero prawie dwa razy tyle.

Nikt nie powiedział że mają grać tutaj wszyscy. W serwery bawie sie juz pare dobrych lat i juz dosyc sie nasluchalem ze "mam komputer z drewna wiec zrob taka paczke zeby mi dzialala" sory memory to jest twoj problem.

signature.png

Opublikowano

No i jest komentarz;)

Po pierwsze - tak jak pisałem to jest moja praca która wykonuje hobbistycznie z własnej kieszeni opłacana. Za nic na tym serwerze nie trzeba płacić w formie SMS itp itd. Jedyne co wymagam to ogar ludzi.

Niektórzy nie potrafia tego uszanować a przykro mi bardzo nie stać mnie żeby wydawać 400zł miesięcznie żeby jaśnie Pan Liukaner był zadowolony z wydajności stawiajac 8 reaktor czy turbine i lagując przy tym wszystkim gre.

Tak grupa graczy zgriefowała 2 graczy co zostało rozwiazane w ciagu godziny a szkody naprawione więc nie widze problemu.

Stare oklepane mody, ostatnio został dodany mod który jest mieszanką innych modów

To zdanie jest najlepsze xD Stare oklepany mody(napisz nowe jak ci stare nie pasuja) a prujesz sie o nowy mod ktory wyszedl poltora tyg temu. Brawo dla tego Pana.

Mody w paczce są takie jakie mi odpowiadają i to jest kolejne odniesienie do tego że nie płaciłeś mi kolego żeby mi mówić jakie mody mają byc na serwerze

Nie podoba się - nie graj. 

Podjąłeś dobrą decyzje.

Nie przypominam sobie zebys był na serwerze. Na ktorych jest WH :)

Nikt nie powiedział że mają grać tutaj wszyscy. W serwery bawie sie juz pare dobrych lat i juz dosyc sie nasluchalem ze "mam komputer z drewna wiec zrob taka paczke zeby mi dzialala" sory memory to jest twoj problem.

Porządny vps kosztuje 55zł na miesiąc jakbyś nie wiedział. A jak Cie nie stać na serwer to go nie prowadź albo zablokuj 90%itemów. Wszystko w minecrafcie laguje mniej lub bardziej. Miałem odpalone tylko dwie turbiny i kolejne dwie czekały dopiero na odpalenie.

Oklepane mody: IC2, Thermal, AE2, Tinkers, EnderIO, MFR.

Szkody do końca po griefie nie zostały naprawione.

Modów nie napiszę bo nie umiem ale na necie jest wiele modów które można używać zamiast tych podałem tylko najpierw trzeba je wywalić.

A i zamiast mystcrafta który jest poblokowany lepszy jest Aroma1997 world do "świata quarry".

Opublikowano

Porządny vps kosztuje 55zł na miesiąc jakbyś nie wiedział. A jak Cie nie stać na serwer to go nie prowadź albo zablokuj 90%itemów. Wszystko w minecrafcie laguje mniej lub bardziej. Miałem odpalone tylko dwie turbiny i kolejne dwie czekały dopiero na odpalenie.

Oklepane mody: IC2, Thermal, AE2, Tinkers, EnderIO, MFR.

Szkody do końca po griefie nie zostały naprawione.

Modów nie napiszę bo nie umiem ale na necie jest wiele modów które można używać zamiast tych podałem tylko najpierw trzeba je wywalić.

A i zamiast mystcrafta który jest poblokowany lepszy jest Aroma1997 world do "świata quarry".

Porządny vps za 55zl? ile on ma ramu? 4-6? nie wiem czy by pliki serwerowe ruszyly na caldronie i do obecnych 32GB się troche nie umywa.

Oklepane mody no to ja nie wiem na czym ty byś skleił swoja paczkę.

Szkody zostały naprawione bo był wrócony backup z przed paru godzin więc nie było opcji żeby nie zostały naprawione.

Powtórzę po raz kolejny paczka jest moja, serwer jest mój - nie chcesz nie graj twoja wola;) Dla mnie to wygoda że nie będę musiał słuchać trucia :)

Szanuje twoje zdanie ale jak dobrze wiemy każdy robi jak uważa i temat uważam za wyczerpany w związku że podjąłeś słuszną decyzję żeby już nie grać na serwerze który został zrobiony wg innych zasad niż twoje.

signature.png

Opublikowano

Nie rozumiem problemów spowodowanymi ilością modów, mój kochany złom który mnie kosztował uwaga 320 zł spokojnie daje sobie rade z tą paczką...

Jeżeli do MC przydzieli się 1250MB to już można jako tako grać, 2GB i masz spokojną rozgrywkę (byle procesor nie był prehistoryczny, jakiś core 2 duo czy coś styknie - mój kosztuje teraz 28zł na allegro)

Serwer polecam, ludzie którzy grają są bardzo mili i nie ma problemu się czegoś dowiedzieć w razie gdy NEI nie ma odpowiedzi. 

PS Do wszsytkich którym laguje, na moim pc optifine tylko zmniejszyło FPS, (o jakies 2-10, ale zawsze mniej). Myślałem czy by nie dodać jakiegoś FastCraft, sprawdze i podziele się info

Główne hobby - Jazda Oplem Signum 3.2 v6 2003.
League of Legends - Plat (nickname KiesieK v3)
Minecraft - głównie serwery modowane, pod nickiem "KiesieK"
PC: CPU i5 6600k @ 4.5GHZ, MOBO Z170A Gaming Pro Carbon, CPU Cooler Cryorig H5 Ultimate, RAM Geil Dragon 2x8GB 3000MHZ, GPU Asus Strix GTX 1060 @~2137mhz boost, PSU SilentiumPC Vero M1 600W, Case SilentiumPC Aquarius X70W, HDD 2xBarracuda 500 i 320, BRAK SSD - planowany SM961.<p> 

Opublikowano

Porządny vps za 55zl? ile on ma ramu? 4-6? nie wiem czy by pliki serwerowe ruszyly na caldronie i do obecnych 32GB się troche nie umywa.

Oklepane mody no to ja nie wiem na czym ty byś skleił swoja paczkę.

Szkody zostały naprawione bo był wrócony backup z przed paru godzin więc nie było opcji żeby nie zostały naprawione.

Powtórzę po raz kolejny paczka jest moja, serwer jest mój - nie chcesz nie graj twoja wola;) Dla mnie to wygoda że nie będę musiał słuchać trucia :)

Szanuje twoje zdanie ale jak dobrze wiemy każdy robi jak uważa i temat uważam za wyczerpany w związku że podjąłeś słuszną decyzję żeby już nie grać na serwerze który został zrobiony wg innych zasad niż twoje.

Nie tylko ram się liczy ale też procesor. Co z tych 32GB jak masz badziewny procek dzięki czemu byle automessage laguje.

Opublikowano

Po za tym do minecrafta 6gb starczy ;d, + procek musi byc lepszy bo ta gra tylko cpu zre tak naprawde. Paczką mogę ja sie zając ale jaki limit modow czy cos ;d

Btw 
https://craftserve.pl/create/premium

nwm jaki haczyk ale wydaje sie sensowne

http://fiberhost.pl/serwery-minecraft/

http://crafthost.pl/offer.php

Chyba ze chcesz zwyklego vps, zeby sie jebac z instalowaniem wszystkiego to moge tez poszukac ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...