Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Notatnik do otwierania plików .yml

ReFaza

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym można otwierać pliki .yml, żeby wyświetlało się w ten sposób:

Snapshot_1.jpg

Chodzi mi o te [-], [+], kolorowe napisy itp.

Podobno Notepad++ ma taką opcję, więc go pobrałem, ale nie pomogło. Efekt był taki sam jak przy otwieraniu WordPadem. Czym mam otworzyć taki dokument? Może jest jakaś opcja w Notepad++ której nie zauważyłem?

Opublikowano

Scite , masz go np w Autoit albo do pobrania osobno 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zrzut ekranu, który przedstawiłeś, pochodzi właśnie z programu Notepad++. Aby zwijanie kodu i kolorowanie składni działało, program musi wykryć język - robi to na podstawie rozszerzenia pliku. Jeśli jednak język nie został określony poprawnie, można go wybrać ręcznie z menu składnia.

Opublikowano

Scite , masz go np w Autoit albo do pobrania osobno 

Pobrałem Scite i działa :D 

Zrzut ekranu, który przedstawiłeś, pochodzi właśnie z programu Notepad++. Aby zwijanie kodu i kolorowanie składni działało, program musi wykryć język - robi to na podstawie rozszerzenia pliku. Jeśli jednak język nie został określony poprawnie, można go wybrać ręcznie z menu składnia.

Chyba wiem o co Ci chodzi. Ale teraz nie będę pobierał Notepad++, skoro problem rozwiązał Scite  :D

Dziękuję wszystkim za pomoc, temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...