Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyszczenie systemu ze śmieci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Co prawda mój telefon jest nowy, ale chcę usunąć zbędne pliki, które na nim zalegają, bo jest ich ponad 2GB. Kiedy wchodzę w ustawienia>pamięć to przy pozycji "róźne pliki" widzę napis "2,24GB". Jednak kiedy w to wychodzę mogę usunąć pozycję, które mi się wyświetlą, ale jest to marne kilka kb. Więc co mam zrobić, żeby usunąć wszystkie "różne pliki"? Może jakiś menedżer plików? Jeśli tak to jaki polecacie? Jakich folderów mam nie dotykać, żeby nic nie uszkodzić? Nie wiem czy to jest potrzebne, ale napiszę.

TELEFON: SG Grand Prime

ANDROID: 4.4.4

Opublikowano

Polecam użyć profesjonalnej aplikacji, takiej jak SD Maid. A różne pliki to np zdjęcia.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Polecam użyć profesjonalnej aplikacji, takiej jak SD Maid. A różne pliki to np zdjęcia.

Akurat mam ten program. A zdjęcia na pewno nie są w tych różnych plikach, bo mam tam 3 grupy: pamięć systemową, używane i różne pliki, a zdjęcia, filmy itd. są zaliczane do używanych. Zauważyłem, że kiedy usunąłem grę to w różnych plikach doszło tyle zajętego miejsca ile ważyła ta grą.
Opublikowano

Akurat mam ten program. A zdjęcia na pewno nie są w tych różnych plikach, bo mam tam 3 grupy: pamięć systemową, używane i różne pliki, a zdjęcia, filmy itd. są zaliczane do używanych. Zauważyłem, że kiedy usunąłem grę to w różnych plikach doszło tyle zajętego miejsca ile ważyła tą grą.

W takim razie może są to po prostu pliki gry?

Opublikowano

W takim razie może są to po prostu pliki gry?

Może i tak, ale ja po prostu chcę pozbyć się tych śmieci, więc raczej nie ma znaczenia czy są to pliki gry czy nie.
Opublikowano

Widzę, że nikt mi nie pomoże, więc zadam ostatnie pytanie. Czy jak przywrócę ustawienia fabryczne to stracę gwarancję?

Opublikowano

Ale fabryczne kasują system i dane użytkownika tylko , reszta pozostaje.

Najlepiej zrobić wipe albo danych konta albo  całej zawartości razem z kartą SD, Wipe karty dopiero czyści dosłownie wszystko co na karcie 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ale fabryczne kasują system i dane użytkownika tylko , reszta pozostaje.

Najlepiej zrobić wipe albo danych konta albo  całej zawartości razem z kartą SD, Wipe karty dopiero czyści dosłownie wszystko co na karcie 

A jak to zrobić, bo nie jestem w takich rzeczach obeznany? 

Opublikowano

A po tym nie stracę gwarancji?

Nie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...