Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kolejny problem z modami (chyba) :P

Gnieworz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to chodzę sobie normalnie po Białej Grani aż tu nagle słyszę ryk smoka, zdziwiony że smoki atakują w mieście ale podjarany bo w sumie dla takich urozmaiceń zaistalowałem moda Dragon Combat Overhaul wyjmuję łuk i szukam po niebie aż tu nagle zza budynku wyskakuje smok

problem w tym że po chwili zza drugiego budynku wyskakuje kolejny, później kolejny i kończy się tym że walczę z 5 smokami!

myślę że to może być jakiś "zabawny" wirus wgrany do jakiegoś moda bo jak wczytałem dużo dawniej zrobionego save'a i dalej chodziłem po białej to mniej więcej w tym samym czasie ponownie zaatakowała taka sama ilość smoków

PS: to chyba bez związku ale chwilę przed atakiem jakoś wyskoczyłem za mury miasta (glitch z przenikaniem przez tekstury) i zwiedzałem okolicę, znalazłem skrzynię pod kuźnią i zabrałem z niej wszystkie przedmioty więc może to jakiś easte egg od twórców z tymi smokami?

oto lista moich modów, ten który najbardziej podejrzewam to dragon combat overhaul, może jest w opcjach możliwość zmniejszenia ataków na miasta itd? :(

45675184338062816417.jpg

(jeszcze jedno, screen trochę nieaktualny bo usunąłem moda Helgen Reborn)

screen w sumie mało mówi jeśli potrzebujecie powiedzcie a napiszę prawdziwe nazwy modów a nie te co tu są

Opublikowano

Modów żadnych widzę nie masz które mieszają w spawnie, a nawet jeśli to standardowo nie byłoby nastawione na taką ilość smoków. Niewykluczone że twórcy nastawili, że po opróżnieniu skrzynki wylatuje tyle smoków. Spróbuj wczytać zapis.  

Jak to nic nie da można zacząć się martwić. Więc jak wylecą znowu to spróbuj wszystkie po kolei zaznaczyć i wpisać "disable". Jak kiedyś znowu tyle ich wyskoczy to coś naprawdę już nie gra. 

Sprawdź też w menu konfiguracji modów czy coś nie jest dziwnie nastawione. 

Opublikowano

ok pozmieniałem ustawienia Dragon Combat Overhaul, było ustawione na losowo do 5 naraz xD

zmieniłem na 1 i chwilę pochodziłem po Białej ale już nie przyleciały

dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...