Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Planowany rework Fiory

PazdziochOH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Za cenzuruj przekleństwa bo jakiś gm albo co to zrobi...

@AntyWarn

Jprdl, planują a nie kończą, Riot się pogrąża ;d

50>100>150>200>250>300>350>400>450>500

Opublikowano

Zgadzam się, Ubisoft od*ierdala bardzo dużo. Miał być zaplanowany rework Shaco, którym orałem bobów pod build tanka i Poppy, którą także orałem pod ab carry. Jestem wysoko zażenowany postępowaniem Mojangu i mam nadzieję, że w przyszłości się to zmieni.

Opublikowano

Najwidoczniej uznali, że te postacie nie potrzebują reworków i ja się z tym zgadzam. Zdecydowanie lepiej zmienić coś w MF'ce, niż we Fiorze.­

Rekrut
Opublikowano

Zgadzam się, Ubisoft od*ierdala bardzo dużo. Miał być zaplanowany rework Shaco, którym orałem bobów pod build tanka i Poppy, którą także orałem pod ab carry. Jestem wysoko zażenowany postępowaniem Mojangu i mam nadzieję, że w przyszłości się to zmieni.

nie próbowałeś przez stima odpalić? ponoć tam już mają...

topic : taki jest rito, ale prędzej czy później(za rok) coś na pewno zrobią :D

Opublikowano

Od swego czasu reworki i nerfy dostaja dobre postacie ktore daja poczucie ze warto w to jeszcze grac niech jeszcze ku#wa dadza reworka dla gnara

powinni zajac sie postaciami ktore sa malo grane osobiscie rzadko widuje tarica,yoricka i kennen(na wyzszym elo moze czesciej) zamiast zmieniac czesto grane powinni zmieniac te rzadko grane

Opublikowano

Od swego czasu reworki i nerfy dostaja dobre postacie ktore daja poczucie ze warto w to jeszcze grac niech jeszcze ku#wa dadza reworka dla gnara

powinni zajac sie postaciami ktore sa malo grane osobiscie rzadko widuje tarica,yoricka i kennen(na wyzszym elo moze czesciej) zamiast zmieniac czesto grane powinni zmieniac te rzadko grane

Jeśli jakaś postać jest często grana to najczęściej znaczy to tyle, że jest silna i ma wysokie win ratio / ban ratio, tak jak sejuani miała coś ponad 90% ban ratio, a jeśli nie była banowana, była instapickiem. Albo kiedyś kassadin 100% win / ban ratio...

A jeśli chodzi o zapowiedziane reworki to najwyraźniej brakuje im czasu albo pomysłów. Ew. możesz się zapytać supportu.

Opublikowano

Fiora reworku moim zdaniem szczerze nie potrzebuje, inaczej jeżeli chodzi o Poppy lub lub GP i MF. Jednak trzeba wiedzieć, że nie zawsze może iść po myśli. Mogą nie mieć pomysłów, lub co chwile uznawają, że jest coś nie tak. Poczekajcie jeszcze ;)

b1427b380f6a1da2.png5623214702585481002474.gif
Opublikowano

Po co wam te reworki?

Fiora? - Wciąż op

Poppy? - zbuduj sheena - zabijaj na dwa q ..

Opublikowano

Po co wam te reworki?

Fiora? - Wciąż op

Poppy? - zbuduj sheena - zabijaj na dwa q ..

mówię o tym że jak zaczynam grę 2 skile i nie ma many , czytanie ze zrozumieniem -.-

Opublikowano

Riot chyba nie wie co robi. Robią rework Fiory która i tak by wytrzymała 1/2 lata bez niego, a takie postacie jak warwick, poppy czy fiddlestick cały czas siedzą nie ruszone. Nawet rework graficzny by coś dał.

Opublikowano

Riot chyba nie wie co robi. Robią rework Fiory która i tak by wytrzymała 1/2 lata bez niego, a takie postacie jak warwick, poppy czy fiddlestick cały czas siedzą nie ruszone. Nawet rework graficzny by coś dał.

Zrobienie VU Warwicka, Fiddla, czy Poppy to pewnie kwestia czasu :P Ostatnio uporali się z Brandem i Corkim, którzy wyglądają teraz genialnie. Fiora reworku nie potrzebuje, co najwyżej zmian w balansie (107 AD na 1 lvl).

Opublikowano

Co do branda nie powiedziałbym, że wygląda genialnie.

Imo fiora reworka nie potrzebuje, po prostu nie jest w mecie i tyle.

A co do poppy to już inna para kaloszy, ja widzę u niej 3 podstawowe problemy:

1. Tak jak kolega wyżej wspomniał, poppy ma problemy z maną, są tak duże, że w early nawet nie mamy co się bić bo po jednej walce jesteśmy oom i przeciwnik może to wykorzystać.

2. Brak możliwości pushowania, czyli brak jakichkolwiek skilli AoE, jest to duży minus ponieważ przez to często jesteśmy zmuszeni farmić pod wierzą, a poppy często ma z tym problemy.

3. Ostatni problem w poppy to jej pasyw:

Obrażenia fizyczne i magiczne, przekraczające 10% aktualnego zdrowia Poppy, zostają zmniejszone o 50%. Dzielny Wojowniknie zmniejsza obrażeń zadawanych przez wieże.

Nie mówię, że jest to słaby pasyw, wręcz przeciwnie uważam że jest to jeden z najsilniejszych pasywów w grze, ale posiada pewien minus, a mianowicie budowanie resistów, armora czy hp działa na niekorzyść dla nas.

Tzn. jak jesteśmy tankowaci to pasyw nam praktycznie nie będzie działał, czyli żeby najbardziej wykorzystać ten pasyw musimy budować tylko DMG, a wtedy postacie które nie mają burst dmg typu: swain, teemo, cassio, malzahar, każdy ADC strasznie nas bolą.

Jeżeli, ktoś grał poppy to wie, że trinity force jest to idealny item dla poppy(oczywiście w wersji pod AD). Gdy złożymy 3force to już mamy op dmg i teoretycznie nie musielibyśmy składać dmg, tylko jakieś SV + FH dla cdr itd..

Dlatego fajny był by rework pasywa dla poppy, który by wyglądał tak:

Obrażenia fizyczne i magiczne, przekraczające 10% aktualnego zdrowia lub 150/250/350 zdrowia na 6/11/16lvl Poppy, zostają zmniejszone o 50%. Dzielny Wojowniknie zmniejsza obrażeń zadawanych przez wieże.

Oczywiście to jest tylko mój pomysł, wartości mogłyby być inne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...