Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwery minecraft / Wersja / Skrypty vs Pluginy / Microsoft & Mojang

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ogólnie temat będzie przeznaczony do pogawędek na tematy:

o Pluginach + Skryptach

Mojang + Microsoft

Wersjach minecraft

ITP

Zacznę oczywiście ja, zauważyłem, że w tych czasach coraz mniej się robi serwerów, graczy ubywa, a często średnie serwery są sprzedawane pod lobby do większych, także znane nazwy (ip)  są sprzedawane.A dlaczego się tak dzieje ?

1. Polakom nie spodobało się 1.8

2. Zamknięcie Bukkit oraz Spigot

3. Przejęcie Mojang przez M$

Także są inne przyczyny, brak nowych trybów, gracze nie wymyślają nowych trybów bo idą na łatwiznę i wgrywają plugin na gildie i się jarają, że mają serwer, powstają też zj3bane serwery łatwo-trudne, co do serwerów łatwo trudnych (ang.easyhard) to powiem tak, trzeba być kompletnym idiotą aby wymyślać coś takiego jak coś trudnego może być łatwe  a łatwe trudnym ? ja tego nie rozumiem.

Lecz nie takie mieszaniny są problemem, problemem jest to iż gracze nie są kreatywni i nie próbują stworzyć coś unikalnego.

A robienie czegoś co już jest to czyste ctrl+c ctlr+v więc to nie ma sensu.

Są oczywiście i serwery które nie wymyślają głupich trybów a mają dużo popularność, dlaczego ? a dlatego, że mają oryginalne pluginy (zazwyczaj nie autorskie, bo aby coś było autorskie musi być napisane przez właściciela serwera) jest mało serwerów które są dobrze zabezpieczone przed cheatami, takimi serwerami są np. mch* oraz mclobb* są to serwery które z cheaterami sobie radzą znakomicie, co do skryptów to myślę, że są dosyć dobre dla osób które nie potrafią pisać pluginów a chcą wymyślać coś oryginalnego i autorskiego, lecz oczywiście lepsze są pluginy.

Bukkit oraz Spigot nie istnieją, a kto sę do tego przyczynił ? moim zdaniem M$ mojang'owi to nie przeszkadzało przez tyle lat, a tak nagle gdy M$ zaczął działać to i Spigota + Bukkita zamknięto a do mc zaczęli wprowadzać głupie pomysły.

Co do mnie, to powiem tak, prowadziłem tych kilka serwerów SV+Gildie, lecz tak jak pisałem wyżej jest to głupota, ja też to zrozumiałem a serwery sprzedałem za grosze, a sprzedałem gdyż, wpadłem na pomysł aby coś wymyślać nowego, aktualnie nic nie mam ciekawego na myśli.

Ale zastanawiałem się ostatnio nad pvp w wodzie oraz pod wodą, serwerach składających się z wielu questów + roleplay a także na serwerach łuczniczych.

Człowiek jest istotą o wysokiej wyobraźni, więc można wymyślić naprawdę coś ciekawego, wpadłem też na pomysł zrobienia serwera minigames 

Wyścigi wagonikami,  SG drużynowe itp, ale do tego potrzeba oczywiście $ i programistów, dlatego też zaproponowałem takie rozwiązania - tryby aby wprowadziły polskie duże serwery, lecz zauważyłem, że oni mają to gdzieś, a nie chce im się płacić za pisanie czegoś co nie jest pewne, a polskie duże serwery wolą aby wprowadzili to za granicą, jak za granica wypali to wprowadzają w Polsce.

A jeszcze miałem wspomnieć o 1.8, polacy na 1.8 nie przenieśli się, a jest to wina dużych serwerów mc, nie przenieśli się na czas, a później to już było za późno bo za dużo osób zostało na 1.7, aby nie obwiniać tylko właścicieli dużych serwerów napiszę także, że przyczynił się też Mojang wprowadzając liczne zmiany w krótkim czasie, które były za dużym skokiem.

A co wy myślicie ogólnie o tym, mam rację czy mi się tylko tak wydaje ?

minecraft.jpg
Opublikowano

Większość osób nie lubi 1.8, gdyż nie ma dużo serwerów na tą wersję, a to wszystko dzięki lenistwu administratorów serwerów. Trochę się staram, by powstawało wiele nowych serwerów 1.8 dodając tylko pluginy 1.8 do mojego SF creator'a i robiąc paczki na 1.8. Ale cóż, kwestia czasu.

Co do przejęcia Mojangu przez M$: MC zostanie zrypane przez MS. Rypią wszystkie swoje najnowsze produkty tym kontem Microsoft. Gdzie sie nie wejdzie, ni w panel sterowania, ni w eksplorator plików juz system wyje by się zalogować.

Bukkit oraz Spigot nie istnieją, a kto sę do tego przyczynił ? moim zdaniem M$ mojang'owi to nie przeszkadzało przez tyle lat, a tak nagle gdy M$ zaczął działać to i Spigota + Bukkita zamknięto a do mc zaczęli wprowadzać głupie pomysły.

Duże firmy lubią uprzykrzać innym życie, jak i dzieci MC administratorom.

Także są inne przyczyny, brak nowych trybów, gracze nie wymyślają nowych trybów bo idą na łatwiznę i wgrywają plugin na gildie i się jarają, że mają serwer, powstają też zj3bane serwery łatwo-trudne

Nawet gdy powstanie nowy tryb to i tak niektóre nieuczciwe chamy doprowadzą serwer do upadku, nieuczciwa reklama.

Przykład? Proszę bardzo: własciciel Nether*****u postanowił włamać mi sie na serwer i zrobił reklamy: kick-all,a w powodzie IP serwera. Na tym sie nie skończyło. Straszenie, że zniszczy serwer itp. To już wiem skąd taka ilość graczy...

Stworzysz coś orginalnego? Masz problem - pojawi się zazdrośnik, który zniszczy twój serwer bo uważa, że jego mega serwer 10 slotów z Essentialsem i spawnem z internetu jest lepszy

Taka jest smutna prawda :/

~ Skonfiguruję serwer, napiszę program - więcej informacji tutaj ~

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...