Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Spadki FPS na GTX 970

Vilche

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hey, dzisiaj dostarczono mi nowego gtx 970 gaming g4 który jest świetny, lecz bywają problemy takie jak "gra działa plynnie, ale jest po chwili scinka ze ekran stoi w miejscu na 2 sek i gra dalej sie ciągnie" czy to tf2,cs,tera czy jaka inna by to nie byla gra zawsze tak jest

Zasilacz 600w.

W czym jest problem?

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

To jest zdjęcie z aukcji z której kupywałem kompa, nie piszę tutaj jakiej marki jest zasilacz ale według ich słów na stonie jest "markowy"

post-873208-0-63177600-1435182718.png

Aaa mam kolejny problem podczas grania w jakas gre nawet csgo po 20 min wywala mi czarny monitor i musze resetowac kompa? Jak temu zaradzić?

@sylwo221

Opublikowano

600W SILENT PFC+ nwm. co to za zasilacz, ale śmierdzi mi jakimś gównem. Oddaj komputer na gwarancje, złożyli go z gówna to niech go teraz naprawiają, ja stawiam na zasilacz.

Opublikowano

@sylwo221 dzięki, faktycznie to wina zasilacza, mój zasilacz był na tyle dobry że z kartami z niższych sfer nie powinno być problemu ale jak ma być podłączony do 970 to wymięka. 

Rozwiązanie dla innych:

Nowy zasilacz do takiej karty powinien mieć 530w aby wykorzystać cały potęcjał karty. 

Oczywiście można użtykować z mniejszych wartości wat ale skutkuje to tym że nie zagramy na najwyższych wymaganiach :)

Opublikowano

Jakie 800 W ? Gdzieś to wyczytał, single to zasilacz 500-600 starczy , 800 W wymagane jest przy pracy w SLI i jeszcze pozostaje zapas najprzyjemniej z 200 W 

Ta karta pobiera ok 150 W a nie 400 W by wymagać takiego zasilacza.  

Wymaga tylko w miarę dobrego i stabilnego  zasilacza gdzie wahania napięć są na poziomie +/-3% , jeśli sa większe dopiero dostaje czkawki przy dużej wydajności.

Zresztą czego można oczekiwać od zasilacza nawet 600 W Silent PCF+ za 90 zł , produkowanego w latach 2013-2014. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu faktycznie, popelniem literowke na opakowaniu 5 wygladalo jak 8 xD

Nazwa zasilacza (dla innych) Smart SE 530w thermaltake

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...