Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Prosty sposób na założenie konta z prawami admina [Windows 7]

zmianekpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Biedne dziecko , nie doczytałeś chyba do końca bardzo starego opisu że dotyczy to głównie kont na starszych wersjach Windows i działa tylko wtedy kiedy nikt nie zakładał nigdy hasła przy instalacji systemu czyli nie istnieje na komputerze nawet jedno konto administratora poza systemowym Administratorem bez hasła .  

Jak by nie było po cholerę tworzyć konto z prawami administratora na systemie który już te prawa ma od czasu instalacji  ! To twoje zwykłe konto ma prawa administratora .

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

A wiec potrzebujemy jedno konto zwykłe (Na koncie gościa nie sprawdzałem)

Istnieje coś takiego jak konto standardowe (+ konto gościa), które nie posiada odpowiednich uprawnień, czyli za jego pomocą nie można zarządzać innymi kontami, a tym bardziej ich aktywować. Można to zrobić tylko z konta z uprawnieniami administratora, a skoro posiada się już dostęp do takiego konta, to cała operacja opisana w "poradniku" traci sens.

Opublikowano

Taa już sam sie kapłem A hasło sie da zmienić co nie 

a takie pytanko jak zresetuje to hasło to usunie mi programy które dzięki niemu zainstalowałem

Opublikowano

Nie , będzie cały system z kontami wszystkimi mającymi uprawnienia administratora bez dostępu za pomocą hasła, nawet do konta gościa nie ma sensu się logować.

Resetuje hasła i prawa, jedynie może być problem z dostępem do katalogów zaszyfrowanych 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...