Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dragon Mania Legends - Gra na telefon /Android-iOS-WP/

Aaron Faraon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dragon-Mania-Legends-logo-screenshot-400

W owym temacie chciałbym przedstawić i z lekka polecić pewną, dosyć wciągającą gierkę.
Dostępna na 3ch wymienionych w temacie platformach.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gameloft.android.ANMP.GloftDOHM&hl=pl
iTunes: https://itunes.apple.com/us/app/dragon-mania-legends/id882507985?mt=8
Windows: http://apps.microsoft.com/windows/pl-pl/app/dragon-mania-legends/d9de1da3-a8ad-4a90-b15a-6028e363ccfb

Jeśli ktoś miałby problem, jest opcja odpalenia go na BlueStack - emulator android. Poza możliwymi błędami graficznymi, ta opcja za bardzo nie odbiega w kwestii grania od tych wymienionych wyżej. Jednak osobiście radziłbym traktować to jako opcję zapasową w razie braku naładowanej baterii. Z własnego doświadczenia nie za dobrze wspominam korzystanie z tego, gdyż strasznie mi muliło, natomiast wiele innych osób bez lagów na gorszych sprzętach na tym ciupie - czemu, nie wiem - whathever.
Ponadto polecam połączyć konto z Facebookiem (byle jakie konto), gdyż na początku dzięki temu możemy wyrwać mocnego, 3żywiołowego smoka, który nada się przez długi czas do gry. Fajna opcja jest również z tego względu, że rozwój konta jest przypisany do konta, nie do urządzenia - nie musimy być na jednym, by móc grać.

Odrywając się nieco od tego, jak zagrać, to może parę słów o samej grze. Polega ona przede wszystkim na szkoleniu smoków i walkach pomiędzy nimi. Potrzebne jest stałe łącze do internetu. Budujemy habitaty, by dragi miały gdzie "mieszkać", farmy do tworzenia karmy dla nich, gdyż karmiąc nią podnosimy smokom poziom. Łatwo idzie wszystko załapać, jak pogra się wszystko. Dodatkowo fajnie skonstruowane jest to, że gra niemal w ogóle po pewnym ogarnięciu gry nie wymaga jakichkolwiek mikropłatności, trochę cierpliwości wystarczy i można grać bez żadnego wkładu - chociaż nikomu nie bronię, zawsze to można rozwinąć się nieco szybciej, niż inni. Jednakże dostęp do najmocniejszych dragów nie jest zablokowany żadną wpłatą - moc pokemonów określana jest na podstawie żywiołów, które możemy samodzielnie mieszać "breedując"-rozmnażając 2 różne smoki.

Na początek kampanii będzie samouczek, który ukończycie po wbiciu 4ego poziomu - jeśli będziecie postępować wedle wskazówek. Wtedy macie dostęp do latarni, w której można skorzystać z mojego kodu referencyjnego:
>> 45d7e <<
Wpisując go, otrzymujecie trochę najpotrzebniejszych rzeczy na starcie gry. Więc warto skorzystać z tej opcji.

Ponadto polecam korzystać z wikipedii o tejże grze: http://dragon-mania-legends.wikia.com/wiki/Dragon_Mania_Legends_Wiki:Dragon_Mania_Legends_Wiki
Podczas przeróżnych eventów, które regularnie się pojawiają - najczęściej w piątki koło godziny 18ej - przydaje się, gdyż można uzyskać wiele informacji. Lecz nie tylko w tej kwestii, po prostu warto zajrzeć i poczytać, jak czegoś nie wiecie. Dodatkowo polecam skorzystać z opcji, dzięki której możecie od innych graczy otrzymywać Gifty. Wystarczy połączyć konto z Google+ ( w grze w prawym górnym rogu jest znaczek [||] - tam w Social to znajdziemy ), a na Google+ dodać znajomych z grupy: https://plus.google.com/u/0/communities/105809606232130418160/members - tamtejsze osoby skoro grają, to zapewne będą akceptować zaproszenia i dzięki temu będą Wam się one pojawiać na liście Friend. Jest Achievent za wysyłanie Giftów, ponadto warto wysyłać, by ludzie Wam odsyłali. Wśród Giftów jest 1k Gold, 100 Karmy i 1 kamyk do Campaing Map, najlepiej wysyłać owy kamyczek, gdyż w dalszej części gry będzie najbardziej przydatny.

No to by było na tyle, w razie niejasności, pytać śmiało. Postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytania.

Opublikowano

Dziś kolejny event wystartował. Tym razem w sam raz dla tych, którzy mają np. schowane dragony z eventów. Wystarczy je wrzucić do Hatch i zebrać za to niemałe punkty i osiągnąć wysokie miejsce w nim :)

Opublikowano

Dziś weszła aktualizacja dzięki której zyskuje się przez wpisywanie kodu, bo dodaje się wtedy do znajomych, a im dłuższa lista znajomych, tym szybciej można dorwać przeróżne punkty w Totemie, dzięki którym można wygrywać Food, Gold, VIP dni i Gemsy. Więcej szczegółów znajdziecie w samej grze, jak wejdziecie na Totem koło Areny Walk.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Dostałam nowy telefon z androidem i mam pytanie. W grę gram już jakiś czas na laptopie (Win 8.1), czy jest możliwość, że tą samą grę mogę mimeć na telefonie? Zamiast rozpoczynać od nowa.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja mam pytanko gram na telefonie sonym i od (około tygodnia) pewnego czasu wyskakują mi reklamy których nie można wyłaczyc (działa tylko reset telefonu) czy da rade coś z tym zrobic ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...