Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd z Logowaniem do Navicata..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.. A więc mam problem z Mysql na Serwerze, nie mogę się zalogować, robiłem raz reinstall, pomogło, aż do teraz, znowu jest ten sam błąd, zmieniałem jedynie nazwę oraz hasło usera w mysql głównego na plikach Terenzo + Source, nie wiem co jest nie tak, ale ponownie nie mogę zalogować z tym samym komunikatem co przedptem, nie robiłem większych zmian w plikach, a w sumie to żadnych, wczoraj wszystko działało dzisiaj uruchamiam komputer patrze jest owy błąd, a nic nie robiłem..

Sysser z Auth dość ciekawy:
mysql_real_connect: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
cannot open direct sql connection to host: localhost user: mt2 db: common
cannot start server while no common sql connected
HOSTNAME: auth

Screen Błędu: http://www.tinypic.pl/ze3d1mk26qu1

Ps: Do FTP mogę normalnie się zalogować, do navicata już nie. ;x

image.png

Opublikowano

Usuń z folderu /var/db/mysql wszystkie pliki oprócz folderów i zrób restart serwera.

Pogięło Cie ?

Nigdy nie wolno tego robić, nie widać że te 50mb a 18mb to wielka różnica ? wiesz o co mi chodzi.

Witam.. A więc mam problem z Mysql na Serwerze, nie mogę się zalogować, robiłem raz reinstall, pomogło, aż do teraz, znowu jest ten sam błąd, zmieniałem jedynie nazwę oraz hasło usera w mysql głównego na plikach Terenzo + Source, nie wiem co jest nie tak, ale ponownie nie mogę zalogować z tym samym komunikatem co przedptem, nie robiłem większych zmian w plikach, a w sumie to żadnych, wczoraj wszystko działało dzisiaj uruchamiam komputer patrze jest owy błąd, a nic nie robiłem..

Sysser z Auth dość ciekawy:
mysql_real_connect: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
cannot open direct sql connection to host: localhost user: mt2 db: common
cannot start server while no common sql connected
HOSTNAME: auth

Screen Błędu: http://www.tinypic.pl/ze3d1mk26qu1

Ps: Do FTP mogę normalnie się zalogować, do navicata już nie. ;x

E tam to słaby i bardzo łatwy problem :D

Najlepiej trzeba error przeczytać który znajduje się w /var/db/mysql i tam będzie napisane czemu wywaliło ;p

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...