Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier do 2600zł, najlepiej na raty

yety1234

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Szukam kogoś kto bardzo dobrze zna się na komputerach.

Jeśli chodzi o podzespoły to mam jakieś wyszukane.

Chciałbym aby najlepiej komputer był na raty ponieważ nie mam finansów na zapłacenie jednorazowo za komputerek.

Komputer chciałbym żeby posiadał:

Gtx960

8GB Ram

Intel i5 3Ghz+ x4

Napęd do płyt potrzebny do instalacji sterowników/systemu

Nie potrzebuje dysku SSD, raczej wole 1TB (Dużo gier = dużo pamięci, nie zależy mi na szybkim włączaniu się systemu  xD)

Obudowa najlepiej czarna

Oczywiście wszystkie potrzebne rzeczy zasilacz/płyta główna

Komputer moge złożyć sam + jakieś tutoriale na yt.

Niestety jestem zielony jeśli chodzi o karty dzwiękowe z tego co mi wiadomo są one zintegrowane i wbudowane do płyty głównej.

Nie chce żadnego wi-fi.

Jeśli macie jakieś uwagi prosze o napisanie, odpowiem bezproblemowo.

Oczywiście dam ogromne plusiory dla kogoś kto złoży najlepszy komputer. <3

Jeżeli wymagam za tą kwote zbyt wiele to chce uświadomić że chce komputer na którym pójdzie: :unsure:
Counter-Strike Global:Offensive 200 fps stałych

League of Legends  144 fps stałych

Wiedźmin 3 60 fps stałych (Wiem że nie zawsze to może być możliwe chodzi mi raczej o to aby walka była płynna)

Battlefield 3 60 fps stałych

Inne tego typu produkcje w min 60 fps'ach bez żadnego mrugnięcia. (Oprócz Wiedźmina bo wiem że to jest bestia :ninja:)

14 lat  

Opublikowano

W sumie wszystko może być na low. Dzięki za złożenie komputera. Tylko nie wiem czy nie wymienić płyty głównej.

14 lat  

Opublikowano

Jak byś chciał wymieniać płytę główną to obudowe też musisz, chyba ze bedzie kompatybilna z microAtx

Opublikowano

Oglądałem prezentacje obudowy i nie jest ona jakoś fantastyczna. Nie ma dziury na górze na kable co może utrudnić sprawe i zrobić delikatny syf w środku.
Raczej zmienie i obudowe i płyte główną. Ale i tak doceniam pomoc bo reszta jest idealna.

14 lat  

Opublikowano

Zastanowiłbym się nad R9 380, jest szybsze, ma mniejsze spadki.

www.purepc.pl/karty_graficzne/test_amd_radeon_r9_380_konkurencja_dla_geforce_gtx_960

Oczywiście, pamiętajmy że AMD słynie z tego, iż podczas premiery zdziera kasę, a potem są coraz większe obniżki nawet do 20%

Opublikowano

Zastanowiłbym się nad R9 380, jest szybsze, ma mniejsze spadki.

www.purepc.pl/karty_graficzne/test_amd_radeon_r9_380_konkurencja_dla_geforce_gtx_960

Oczywiście, pamiętajmy że AMD słynie z tego, iż podczas premiery zdziera kasę, a potem są coraz większe obniżki nawet do 20%

Czyli mówisz że do sierpnia da rade wyciągnąć mniejszą kwote z R9 380? NIżeli gdybym kupywał gtx960?

14 lat  

Opublikowano

Chyba jestem ślepy ale unboxingu nie ma na stronie, dodają do karty graficznej Adapter DVI-VGA? Bo mam stary monitor.
Dziękuje wszystkim za pomoc, jeśli jeszcze ktoś złoży mi komputer to postaram się je porównać.

14 lat  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...