Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opowiadanie

Naximiria

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Historia początkowa jest zbyt długa by ją pisać dlatego wiedzcie że Elior ma zostać księciem ale niczego nie świadomy ... musi znaleźć skarb smoków czyli Święte Złote Dziecię Smoków, a że lubi podróżować to sb sami przeczytacie.

Siedział na trawie z jakieś 4 godziny drogi od Księstwa Noirim, zastanawiało go jak by to było gdyby mógł podróżować z kimś ... zawsze był sam w podróży nie licząc Konia. Wstał i zebrawszy się ruszył do Noirim. Oddał konia pod opieke w stajniach i ruszył w stronę targów i zamku. Zamyślony nie zauważył drobnej blondynki biegnącej pośpiesznie do rzołnieża przy bramie z pilnym zawiadomieniem od prawdopodobnie Generała który tak po prostu poprosił ją o przekazanie wiadomości. Przewruciwszy się z blondwłosą upadł na plecy a ona nie niego.

- Emm... Przepraszam za nie uwagę - zaczął niezręcznie.

Opublikowano

­Polecam na sam początek nauczyć się języka. Jak już to zrobisz możesz śmiało zacząć umieszczać opowiadania na różnych stronach do tego przeznaczonych. Powtórzenia, wszelkiego rodzaju błędy... Tego po prostu nie da się czytać...

Opublikowano

Tak jak  napisał @up, bardzo ciężko się to czyta. Zdania są za krótkie, staraj się umieścić więcej rozbudowanych opisów, nie stawiasz przecinków tam, gdzie powinny być. Moja rada to poczytaj więcej książek, wtedy bierz się sam za pisanie. 

Opublikowano

Przede wszystkim ortografia, to u Ciebie leży. Błędy interpunkcyjne i językowe również wstępują, ale to nie jest na pierwszy rzut oka aż tak zauważalne. 

Jak już ktoś napisał - popracuj nad powtórzeniami. Jest mnóstwo wyrazów, którymi możesz pozastępować wybrane frazy, np. koń = zwierzę = wierzch itd. 

Co do samej tematyki.. Mogło by coś z tego wyjść, bo pomysł masz. Obyś tylko potrafiła go odpowiednio wykorzystać. 

~ ~

Opublikowano

­Co to do k***y jest?

Jeśli liczysz na to, że coś kiedyś opublikujesz - poucz się.

Rób dyktanda, poproś o nie panią, poczekaj chociaż do tej 2-giej gimnazjum (bo zakładam że to podstawówka przy takiej umiejętności pisania). I przede wszystkim - czytaj książki. Wzbogacone słownictwo na tym nie ucierpi, wręcz przeciwnie - zyska. Tego na razie po prostu nie da się czytać, brak profesjonalizmu rzuca się w oczy, a błędy ortograficzne niszczą umysł humanisty (hehehe). 

Umiejętność pisania przyjdzie z czasem.

To, że przyszła inspiracja na pisanie, to nie znaczy że nie masz pisać - ale błagam, nie publikuj tego, póki nie ogarniesz tematu pisania. Ćwicz, a kiedy za kilka lat nadejdzie twój czas - wymyśl fabułę. Tylko proszę - nie taką jak ta twoja aktualna. Smoki? Skarby? Terminy zużyte. 

'nie uwagę' pisze się razem

A jako iż jest to spoiler, który ma przekazywać niepożądane treści - GERALT UMRZE NA KOŃCU, KTO CZYTAŁ SAGĘ TEN WIE. :*

challenger.png

Opublikowano

Ćwicz, a kiedy za kilka lat nadejdzie twój czas - wymyśl fabułę. Tylko proszę - nie taką jak ta twoja aktualna. Smoki? Skarby? Terminy zużyte. 

Z resztą się zgadzam, ale z tym pojechałeś. Kimże jesteś człowieku, by zakazywać jej pisania o czymkolwiek? Skąd pewność, że smoki i inne dziwactwa muszą być nudne? Owszem, jest to oklepane i sam bym o czymś takim nie chciał pisać, ale po to się człowiek spełnia artystycznie, żeby wyrazić siebie a żaden random z internetu nie ma prawa mówić mu, co jest sztuką, a co nie. I być może takie coś nie będzie popularne, nie będzie się sprzedawało, ale nie dla rozgłosu się tworzy, tylko przede wszystkim dla siebie.

A autorka niech zagada do mnie na pw, to chętnie ją pouczę paru rzeczy o pisaniu. :> @1361622928-U485574.pngNaximiria

2tiVkFa.png

Shinden jeździ Multiplą

Opublikowano

"rzołnieża" :D 

Nie no, nie będę kłamał - tragedia i to generalnie jak na chyba każdy poziom kształcenia. :P Musisz się wieeele nauczyć jeszcze. 

76561198093115115.pngAddFriend.png

Opublikowano

Naucz się, kiedy stawiać przecinki, bo ortografia przyjdzie z czasem.

Pisz dużo i sprawdzaj swoje prace pod względem pisowni, tak nauczysz się pisać poprawnie.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Popełniasz proste błędy ortograficzne, nie potrafisz odpowiednio rozmieścić znaków interpunkcyjnych, do tego twoje zdania są mało rozbudowane. W ten sposób napiszesz najwyżej opowiadanie na poziomie podstawówki. Jak chcesz to próbuj, na własnych błędach może się czegoś z czasem nauczysz, ale aktualnie to wygląda słabo.

Z warkoczykami czy bez, po co mam wybierać, najlepiej wziąć obie.

Opublikowano

Z resztą się zgadzam, ale z tym pojechałeś. Kimże jesteś człowieku, by zakazywać jej pisania o czymkolwiek? Skąd pewność, że smoki i inne dziwactwa muszą być nudne? Owszem, jest to oklepane i sam bym o czymś takim nie chciał pisać, ale po to się człowiek spełnia artystycznie, żeby wyrazić siebie a żaden random z internetu nie ma prawa mówić mu, co jest sztuką, a co nie. I być może takie coś nie będzie popularne, nie będzie się sprzedawało, ale nie dla rozgłosu się tworzy, tylko przede wszystkim dla siebie.

A autorka niech zagada do mnie na pw, to chętnie ją pouczę paru rzeczy o pisaniu. :> @1361622928-U485574.pngNaximiria

Zakładam, że autorka po napisaniu tego co napisała nie będzie w stanie przez długi czas poprawnie pisać gatunku fantasy (czemu fantasy? bo wydaje mi się że inne w przypadku smoków odpadają). 

Nie zakazałem jej niczego, poprosiłem, a skąd k***a wiesz co miałem na myśli?

Może to była dobra rada?

Mam, k***a, rozumieć że jesteś jebanym znawcą z tej dziedziny i wiesz, że moje słowa mają znaczyć mniej więcej - jak napiszesz o smokach to umrzesz albo stracisz totalnie umiejętność pisania i myślenia?

To że coś ma taki wydźwięk jak ci się wydaje, nie znaczy że możesz to interpretować po swojemu, zmieniając znaczenie na własne (zawsze w takich sytuacjach kojarzy mi się Jaskier, który słysząc o czymś od Geralta zawsze, ale to zawsze pisał własną historię, opartą trochę na prawdzie).

Nie jesteś na tyle inteligentny, żeby móc być Jaskrem internetuff i tworzyć własne znaczenia, jak to czyni większość gimbusów.

Doczepiłbym się do "jakiegoś randoma z internetu", ale po przemyśleniu stwierdzam że ty również jesteś takim właśnie randomem, tylko o nieco innych poglądach na temat świata. Bo w końcu random - nieznajomy użytkownik internetu. 

KOMOROWSKI GÓROM, FSZYZCY INNI SPIERDALACI!

+ tu nie było żadnej obrazy, przekleństwa mają na celu coś innego ;)

dla ciekawych - mają 'uwydatnić' to co napisałem, 'pogrubić'

­

challenger.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...