Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyczyszczenie wszystkiego oprócz Windowsa

091

Rekomendowane odpowiedzi

Bywalec
Opublikowano

Jest jakiś sposób na wyrzucenie wszystkiego z dysków? Taki format z zachowaniem windowsa.

Bywalec
Opublikowano

Wyczyść wszystko tylko bez dysku C :D

Na C mam cały syf, D jest praktycznie pusty więc nic z nim robił nie będę. Chodzi mi głównie o C i nie pozbywanie się systemu operacyjnego bo płytka już dawno mi przepadła.

Opublikowano

No to skasuj co niepotrzebne i zostaw katalogi Windowsa 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Bywalec
Opublikowano

Chcesz usunąć tylko pliki "śmieci" czy również wszystkie programy?

Wszystko, chciałem walnąć formata, ale nie mam płytki z win7

Opublikowano

Pierwszy sposób to deinstalacja każdego programu po kolei, usuwanie wszystkich pozostałości i "śmieci" ręcznie lub za pomocą programów (np. CCleaner) itp.

W Windows 8(.1) wprowadzono mechanizm odświeżania systemu, który pozwala na przywrócenie go do ustawień fabrycznych. Jeśli nie posiadasz Windows 8(.1), chcąc wykonać reinstalację będziesz musiał wyposażyć się w płytę z systemem. Ale i tak jest to lepsze rozwiązanie, ponieważ żadne oczyszczanie systemu nie przywróci go do "stanu fabrycznego".

Bywalec
Opublikowano

Pierwszy sposób to deinstalacja każdego programu po kolei, usuwanie wszystkich pozostałości i "śmieci" ręcznie lub za pomocą programów (np. CCleaner) itp.

W Windows 8(.1) wprowadzono mechanizm odświeżania systemu, który pozwala na przywrócenie go do ustawień fabrycznych. Jeśli nie posiadasz Windows 8(.1), chcąc wykonać reinstalację będziesz musiał wyposażyć się w płytę z systemem. Ale i tak jest to lepsze rozwiązanie, ponieważ żadne oczyszczanie systemu nie przywróci go do "stanu fabrycznego".

Tak sobie w sumie pomyślałem, nie dałoby rady przerzucić jakoś windowsa na D który jest czyściutki i wyczyścić C?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pomoże w czym? Autor filmu czyści tylko dysk z plików tymczasowych (co można zrobić szybciej za pomocą programu TFC), a ty napisałeś wcześniej, że chciałeś wyczyścić system również z programów - "taki format z zachowaniem Windowsa". Ja nadal proponuję, abyś zaopatrzył się w płytę z systemem - wystarczy pobrać obraz z Internetu i wypalić na płycie (lub na pendrivie).

nie dałoby rady przerzucić jakoś windowsa na D który jest czyściutki i wyczyścić C?

Nie można wyekstrahować z partycji samego systemu bez programów czy sterowników na nim zainstalowanych. 

Jeśli nadal nie masz zamiaru instalować nowego systemu, przytoczę alternatywną opcję, o której napisałem wcześniej:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...