Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się stworzyć grę podobną do... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich mam pytanie otóż czy opłacałoby się stworzyć grę podobną do The Sims oczywiście grałem w (The Sims 3, The Sims 4) i muszę przyznać że w 4 lekko się nie postarali no ale cóż tam chciałbym stworzyć grę tego typu ponieważ lubię czasami w takie zagrać no to jaka jest wasza opinia?

int o = 1, y = 1;

while(o == y && y < o && o < y){

printf("Co ja tworze....");

}

Opublikowano

To Zalezy W Czym Jakie Umiejetnosci Posiadasz i ile posiadasz osób do takiego projektu.

Jak Dla Mnie nie warto tworzyć takiego projektu Chociaż ... Jest To Dużo Pracy . No nwm ;D­

Like it +

Opublikowano

Najpierw odpowiedz sobie na pytania:

1. Czy potrafisz stworzyć grę podobną do The Sims.

2. Czym będzie się konkretnie różniła od The Sims, żeby czasem nie zrobił się mały plagiat.

Jeżeli masz czas i umiejętności to twórz, nawet dla samego siebie, a kto wie, może w przyszłości okażę się, że Twoja wersja jest lepsza od "oryginalnej" i to ona rozpocznie erę "nowych" simów. W sumie nawet mógłbyś dać taki tytuł "New Sims", ale nie wiem jak ze słowem Sims, czy nie należy do EA.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Nie opłacałoby się.
The Sims jest jedyną grą takiego rodzaju, która się utrzymała na rynku, jest wiele jej kopii, ale zapewne o nich nawet nie słyszałeś, gdyż nie miały zbytnio szans z popularnością Simsów - to samo stałoby się z twoją gierką.

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Eh szkoda no ale dziękuje wszystkim za odpowiedzi zaraz dam Like ponieważ limit już przekroczyłem a co do gry to może spróbuję ale nie jestem pewny bo jeżeli nie opłaca się to lipa :/

int o = 1, y = 1;

while(o == y && y < o && o < y){

printf("Co ja tworze....");

}

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Będzie dużo do myślenia nad nastrojem kiedy ma sie poprawiać, kiedy będzie odejmowany, zachowaniami(jeżeli chcesz im zrobić wolną wole tak jak to jest w simsach)

400%20postow.png

Opublikowano

Uważam że warto zrobić grę podobną do simsów ale nie taką samą .

Jak chcesz taką grę najlepiej rozpisz sobie projekt gry , czym ma się różnić od SIMSów i w czym ma być lepsze od oryginalnej gry .

Jak będziesz miał gotowy projekt to pomyśl nad realizacją ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...