Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opinie na temat laptopa

escaperz.lordm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, kupuje laptopa w NL i szukam najkorzystniejszego rozwiązania. 

Szukałem dosyć sporo, ogólnie elektronika w NL jest droga więc ograniczyłem swój budżet do 1500 euro, szukałem czegoś z GTX 970M, jedyne co to MSI Dominator ale tam poza tym nic nie ma, dlatego trochę słabo. Znalazłem jeszcze MSI w cenie 1300 euro z GTX 870m aż tu nagle.. 

http://www.medion.com/nl/shop/laptops?sortOrder=gross-price%3Ddesc

1450 euro za laptopa z GTX 970m, dyskiem SSD, 16GB ramu i pytanie gdzie jest haczyk? 

lownfast

Opublikowano

Skoro ty uważasz że gdzieś haczyk to źle widzisz, normalnie ten laptop można też nabyć w sklepach internetowych od jakiegoś czasu w cenach promocyjnych  za 1200 euro z przesyłką , opcjonalnie u mnie w UK ok 1 tyś funtów ten model. Lepsze modele niewiele droższe max 200 euro.

Jak na takie parametry sprzęt jest tani bo powszechnego użytku, Medion wchodzi na rynek z laptopami wyższej klasy to i ceny muszą być odpowiednio niskie od znanych już marek.  Identycznie było z Lenovo na którym wieszano psy jeśli chodzi o lepsze zestawy.

Nie dziwił bym się że i tak większość części jest identyczna jak w sprzęcie HP, Della, Lenowo, MSI czy nawet Alienware gdzie płaci się za markę ,  np matryca SAMSUNGA większość laptopów je ma. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...