Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tablet huion h420 / 420

nevil112

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.
Potrzebuję fajnego tabletu graficznego.
Kosz max to 130 + dostawa.
Będzie to mój 1 tablet graficzny , zastanawiałem się nad Huion h420 co myślicie o nim ?
PS:
Czym się różny H420 od 420 ? , gdybym kupił 420 edycje osu http://store.ppy.sh/store/product/1 ? , ile bym czekał na paczkę z chin ?

https://osu.booth.pm/items/1244 , jeżeli mam na koncie tylko złotówki to muszę wymienic na chińską walutę [jen] czy z konta zostanie pobrane 30$ które = 3.000 jen ?

Opublikowano

Ja również polecam kupić wacoma, ma bezbateryjne piórko które jest przyjemniejsze w użytkowaniu niż zwykłe. Używałem zwykłego w szkole więc mam porównanie :P
Sam mógłbym kupić jakiś tani tablet, ale wolę troszkę dozbierać i kupić wacoma, bo jest sprawdzony :)
Oczywiście wybór należy do Ciebie, my tylko możemy doradzić :P

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Widzę temat nie zamknięty więc się wypowiem.

Rok temu [około] kupiłem Huion'a H420 w Anglii od znajomego

Gra mi się na nim spoko.

Tablet wraz z penem latał po ścianach, był po prostu tłuczony o blat biurka, dźgany Penem [nie takie byle jakie lecz po prostu porządne uderzenie]

Pen był łamany, rzucamy, zgniatany, niszczony, sklejany i potem znów łamany i nadal żyje, nie ma z nim większych problemów.

Pen jest teraz na taśmie i kleju i wciąż gra, nie ma z nim problemów a brakuje w nim nawet rysika

Tablet jest prawdziwym czołgiem, żeby przeżyć uderzenie o kant trzeba być mocnym, nie ma na nim pęknięć ani nic podobnego, działa w 100%

Jedyny minus to pen na baterię, choć po 4dniach da się przyzwyczaić a bateria jest nawet dobrym odważnikiem do pena, nie rzuca nim jak piórkiem a rysuje się dobrze.

Ogromnym plusem jest wytrzymałość co w naszej grze jest ważne, bo z tego co wiem nie tylko ja rzucam i łamię peny do tabletu ;) więc bardziej delikatne tablety odpadną gry tylko zaczną się schody z mapami.

Tak więc 130zł [chyba bo nie napisane było] to dobra cena, potem jak będzie lepszy rank 30 / 20k to można kupić coś lepszego, choć kolega ugrał na Huionie 9k ranku [blacIronWolf czy jakoś tak] i ciężko z nim się rozstał, sam kupił bamboo czy podobna nazwa [nie orientuję się w tych tabletach] i narzeka na niego do dziś ;)

TEMAT

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Tablet wraz z penem latał po ścianach, był po prostu tłuczony o blat biurka, dźgany Penem [nie takie byle jakie lecz po prostu porządne uderzenie]

Chyba miałem jakąś felerną wersję tego piórka, bo raz walnąłem mocno w tablet i rip piórko.

A tablet cały.

A co do huiona 420.

Jest dobry, gram nim chyba dobrze, nie narzekam na żadne problemy, (lagi itp).

Miałem na nim rank 28k (teraz spadam bo rip pen)

blyat

Opublikowano

@MisterPoniacz pewno felerny.

Mój jest klejony taśmą, kropelką i na druciki podłączony bo nie styka :D ale ciągle na nim gram brak ścinek, nie wyłącza się i nie gubi, lepszy niż te nowe co kolega uderzył końcówką o biurko i musi kupować nowego pena :p

TEMAT

• 3 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...