Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[EnvatoPack] PhotoDune i GraphicRiver - akcja Envato

Burned123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

o8V7Ejh.png­

Witajcie!

Na wstępie powiem, że nie znalazłem podobnego tematu dlatego postanowiłem założyć takowy przynajmniej tutaj w FanArt gdyż ostatnio zacząłem bawić się grafiką.

(Jeżeli nie chcesz czytać wstępu to pomiń spoiler)

Więc przejdę od razu do rzeczy, otóż zapewne przynajmniej połowa kojarzy taką markę jak envato, jest to sieć marketplaces, która pozwala nam zakupić jak i sprzedawać nasze produkty związane głównie z www. Posiada kilka swych "oddziałów" takich jak:

• themeforest.net
  • graphicriver.net
  • photodune.net
  • codecanyon.net
  • i więcej

Otóż ja zamierzam się skupić głównie na GraphicRiver i PhotoDune gdyż te dwa portale mogą być bardzo interesujące dla grafików. Od dłuższego czasu jest taka akcja gdzie w każdym miesiącu jest możliwość pobrania za darmo jednej z prac, które są tam dostępne. GR trzyma głównie grafikę, którą wykorzystuje się przy tworzeniu stron www (bannery, buttony, layouty, itp.) natomiast na PD można znaleźć przeróżne tła, tapety, stocki czyli inaczej mówiąc grafikę większego formatu.

1. Co zrobić aby pobrać dany projekt?

Aby móc pobrać produkt należy mieć tylko i wyłącznie konto w portalu Envato, które jest połączone ze wszystkimi marketami działającymi pod w/w marką. Rejestracja jest darmowa i krótka dlatego wystarczy przejść do tej strony -> https://account.envato.com/sign_up i wypełnić formularz. Nastepnie można bez problemu pobierać produkt, który został wystawiony w danym miesiącu. 

UWAGA! To, że mamy możliwość posiadania jednego z wielu projektów za darmo nie zwalnia nas z przestrzegana licencji, nadal ona panuje i jest taka sama w przypadku płatnego projektu. 

Archiwum:

GraphicRiver

czerwiec - 2015

press.jpg

PhotoDune

czerwiec - 2015

space.jpg

2. GraphicRiver

lipiec - 2015

multi-devices-responsive-web-mockups-pac

http://graphicriver.net/item/multi-devices-responsive-web-mockups-pack/7258281

3. PhotoDune

lipiec - 2015

IMG_5568.jpg

http://photodune.net/item/xygia-beach-zakynthos-island-greece/8158498

UWAGA!

Dany produkt jest za darmo tylko w ciągu jednego miesiąca, to znaczy, że jeżeli nadejdzie lipiec pojawią się nowe prace, które będzie można pozyskać za darmo a wcześniejsze powrócą do płatnej opcji.

Postaram się co miesiąc dodawać nowe projekty, które będzie można pobrać. 

Opublikowano

Wiedziałam, wiekszośc takich stron ma takie akcje :) stocki również.

Fajnie, że tutaj informujesz, ale chyba było by lepiej, gdyby zostało przeniesione do tutoriali, by temat nie zaginął na starszych stronach.

Ewentualnie podpięty.

Dodam jeszcze od siebie, że te darmowe materiały na evanto można również później pobrać na innych stronach, np ich autorów oraz, że nie można wykorzystywać ich w celach komercyjnych, odsprzedawać, czy podpisywać swoim nazwiskiem lub nickiem.

Jednym słowem, są nieprzydatne dla grafika pracującego, ale korzystne dla amatora i hobbysty :p

igNMhIy.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...