Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Która część jest lepsza Assassin's Creed 3 czy Assassin's Creed 4 Black Flag?

LubieSzczekać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy co lubisz. W III akcja rozgrywa się głównie na lądzie , ale jest troche misji na statku. W IV to praktycznie same statki. Osobiście polecam bardziej III bo nie lubie statków. Ogólnie fabuła w III jest ciekawsza.

Opublikowano

Według mnie lepszym wyborem będzie IV. Więcej czasu można spędzić nad ulepszaniem statku, a sama fabuła jest całkiem ciekawa. Dodatkowo ładniejsza grafika i widoki. III jakoś nie przypadła mi do gustu.

Opublikowano

Black Flag. Nowsza - lepsza grafika, wg. mnie lepsza fabuła.

Znajdują się tam także wątki historyczne. 

­

Opublikowano

Black Flag, bo trójka jest słabsza fabularnie i ma drewno, zamiast bohatera (Connor...)

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Ja też polecam Black Flag, chociaż czasami brakowało mi lądu. W III jest go o wiele więcej, więc jeśli wolisz bardziej skakać drzewach, dachach i walczyć wręcz to może III.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja też polecam Black Flag. Lepsza grafika oraz fabuła zwłaszcza współczesna.

Pozdrawiam

ente91 (druch5)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Black Flag ma w sobie to coś, fajny mechanizm z flotą Kenwaya, olbrzymi świat, pełno skarbów i easter egg'ów, możliwość zobaczenia pewnej firmy od środka, fajny system łowiectwa ale nie tak dobry jak w 3, statek który rozwijasz, fajne postacie które pojawiają się w kolejnych częściach np. w listach. Ale ma (według mnie) słabą fabułę. Prawdziwy Assassyn z poprzednich części dzieje się w ostatnich minutach gry.

Trójka ma bardzo fajną fabułę, postacie i zaczyna Trylogię Kenwayów (3, Black Flag, Rogue), można jeździć na koniu (:D), ciekawą choć trochę płytką postać Connora, i chyba najlepsze:Masz posiadłość. Załóżmy ,,zatrudniasz'' myśliwego dzięki czemu on będzie ci zbierał skóry które możesz poświęcić na sprzedaż bądź ulepszanie np. pancerza, ważna część dla wątku Desmonda.

Według mnie 4 jest lepsza bo od dziecka uwielbiam klimaty piratów ale i 3 jest bardzo fajna jeśli jesteś fanem okresu kolonialnego w Ameryce.

Opublikowano

Osobiście III przypadła mi do gustu najbardziej z ostatnich części, jeśli chodzi o fabułę i misje poboczne - jedne z lepszych

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Każdy ma inny gust, moim zdaniem lepsza jest III, wole ląd, fabuła ciekawsza i jakos lepiej to wygląda, Black flag wygląda jak przerobieni Piraci z Karaibów na Assassin'a, przynajmniej dla mnie, w III dodatkowo masz tak jakby 2 fabuły bo raz jestes templariuszem a raz indianinem  ;)

Opublikowano

Black Flag zdecydowanie, grałem w każdą część - teraz Syndicate i powiem szczerze, że Syndicate na prawdę wymiata, jeśli chodzi o grafikę, fabułę i klimat. Jeżeli chciałbyś kupić to polecam Kinguin najlepsze ceny.

y8HqE13.png                             

Opublikowano

Dla mnie praktycznie cała część brotherhood jest oparta na faktach, sami spójrzcie że ma ona najwięcej postaci historycznych, oczywiście Black Flag też jest całkiem niezła ale tam jest tylko odrobina historii, wszystko to fantazja. Dla mnie Brotherhood jest najlepszą częścią assassyna i powinni skończyć na Black Flag, zepsuli dalsze części. Ciekawie się też gra w 3 części przez internet tylko że teraz już wszyscy przenieśli się na assassyna rogue lub syndicate.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moim zdaniem najlepszym wyborem będzie rzecz jasna - Black Flag c:

W 3 rozgrywka, przynajmniej moim zdaniem, jest zwyczajnie nieciekawa, a sam Connor jest moim zdaniem, jeżeli można to tak ująć, "nudny".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...