Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o bukkit.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

CraftBukkit to silnik serwera, ale czym jest Bukkit? Ma niecały 1Mb i z tego co wiem nie jest potrzebny do działania serwera. Wytłumaczy mi to ktoś tak żebym zrozumiał?

Edit: I jeszcze jedno http://tcpr.ca/craftbukkitktóry craftbukkit mam pobrać żeby serwer działał na każdą wersję 1.7? W sensie od 1.7 do 1.7.10

Opublikowano

CraftBukkit to silnik serwera, ale czym jest Bukkit? Ma niecały 1Mb i z tego co wiem nie jest potrzebny do działania serwera. Wytłumaczy mi to ktoś tak żebym zrozumiał?

Edit: I jeszcze jedno http://tcpr.ca/craftbukkitktóry craftbukkit mam pobrać żeby serwer działał na każdą wersję 1.7? W sensie od 1.7 do 1.7.10

Bukkit to API którego używasz do pisania pluginów.

Jeśli masz używać i musisz mieć już to (1.7 - 1.7.10) to polecam Spigota #1649

Jest to implementacja craftbukkita z dodatkowymi łatkami zawierającego od razu API.

Spigot jako tako jest cały czas aktualizowany.

­

Opublikowano

Pobierz spigot 1.7.10 bedzie kompaktybilny z 1.7.x.

Spigota właśnie nie chce bo mam z nim kilka problemów. CraftBukkit też może być kompatybilny z 1.7.x?

Opublikowano

Bukkit to API dla tworzenia pluginów, CraftBukkit to po prostu pliki serwerowe.Dzięki niemu,możesz instalować pluginy na serwer.

Jak chcesz mieć kompatybilność 1.7.x - 1.7.10 to zainstaluj spigot 1.7.10 . Spigot to to samo co CraftBukkit tylko lepiej zoptymalizowany.

Opublikowano

A więc jeśli zrobię serwer na silniku CraftBukkit to będzie tylko jedna wersja (np. 1.7.2 albo 1.7.10) a jak na Spigot to na wszystkich wersjach 1.7, tak?

Opublikowano

W takim razie spróbuje zrobić serwer Spigot. Temat można zamknąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...