Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rady dla początkującego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko , zaczynam dopiero swoją przygodę z tworzeniem prywatnych serwerów metin2. Jakieś złote rady ? Wskazówki ? Dodam że chcę operować na kodzie source gry . Mam jako tako wiedzę podstawowych czynności , typu stworzenie maszyny i tak dalej .

Z góry dzięki za pomoc . Essa .

7plz01.jpg

Opublikowano

@Noresta

A jeśli skompiluje sobie kod source i dodam go do plików serwerowych , po czym zostawię i będę się uczył wykonywać czynności które wymieniłeś, a gdy się nauczę wrócić do kodu source ? Można tak ? 

7plz01.jpg

Opublikowano

@Noresta

A jeśli skompiluje sobie kod source i dodam go do plików serwerowych , po czym zostawię i będę się uczył wykonywać czynności które wymieniłeś, a gdy się nauczę wrócić do kodu source ? Można tak ? 

Owszem można tylko, że czysty kod source jest bardziej zbugowany niż czyste game 34k :)

Opublikowano

@Noresta

Cenne informacje , wezmę pod uwagę.

Ale jest jedno ale:

Załóżmy że odpicuję sobie serwer,będę chciał przejść na game/bin source z game/bin/ 34k(Po diffowaniu game i zmianach wprowadzonych w kliencie) co wtedy ? 

7plz01.jpg

Opublikowano

@Noresta

Cenne informacje , wezmę pod uwagę.

Ale jest jedno ale:

Załóżmy że odpicuję sobie serwer,będę chciał przejść na game/bin source z game/bin/ 34k(Po diffowaniu game i zmianach wprowadzonych w kliencie) co wtedy ? 

Będziesz musiał zapamiętać zmiany jakich dokonywałeś na co wgrywałeś diffy itp. Jeżeli wiesz w kodzie gdzie co się znajduję nie będziesz miał problemu z wprowadzeniem jakichkolwiek zmian. 

Opublikowano

@Noresta

No okej , dzięki za wsparcie i zainteresowanie. Pokombinuje i jeśli chcesz dam znać na Pw jak mi poszło kiedyś tam[i o ewentualną pomoc się zwrócę ] (jak nabiorę doświadczenia) Bardzo szybko się uczę :)

Albo lepiej . Napisz do mnie na GG(Bo twojego nr nie widzę) , łatwiej będzie gdy będę miał problem a ty czas i chęć pomocy  :)

Essa.

7plz01.jpg

Opublikowano

@Wilczyduch

Takich ludzi jak Ty nie powinno być tutaj na forum . 

Myślisz że zrobisz ze mnie idiotę ? 

Cytuję twoją wypowiedź sprzed edycji posta: "Jedna rada , lepiej nie oglądaj się za siebie bo Ci z przodu ktoś p**** ".

A kto powiedział że ja jestem technikiem ? W moim temacie nic o tym nie jest wspomniane , wręcz przeciwnie , oznajmiam iż jestem

na początku drogi tworzenia serwerów . 

Jeszcze jedno , zapamiętaj sobie : Szanowany będziesz szanując innych .

Kończę tym samym konwersację z Tobą . Bless

@Activomom

No okej dzięki również za radę . Pójdę głosem rad że tak powiem :)

@@@@

TEMAT DO ZAMKNIĘCIA .

7plz01.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...