Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak Dodać Npc Na Stałe Do Jinno I Chunjo

eVolutionMT2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dodaje nowych NPC według tego tutka

http://www.mpcforum.pl/topic/79411-stworzenie-npc-na-stale-tut-by-mahound/page__hl__mahound

Tylko że w nim jest pokazane jak zrobić w shinsoo. Próbowałem zrobić w jinno (c1) i chunjo (b1) podobnie jak w tym tutku, ale gry zrobiłem restart to w jinno i chunjo były tylko te NPC które dodałem a innych nie było. W shinsoo byli wszysty jak należy.

PS: Te b1 i c1 to foldery w FTP

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

http://www.mpcforum.pl/topic/79411-stworzenie-npc-na-stale-tut-by-mahound/page__hl__mahound

Koordy dla poszczególnych królestw:

a1 - Shinsoo m1

a3 - Shinsoo m2

b1 - Chunjo m1

b3 - Chunjo m2

c1 - Jinno m1

c3 - Jinno m2

Bądź człowiek! Jebnij minusa

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

To ja zmieniłem w chunjo według poradnika i kij :/ Nie ma i jeszcze sie nie da wejść na konto bo wywala przy wybieraniu postaci !!!

1325607230-U48159.gif

Opublikowano

Proszę o dodanie screenów rozpakowanego txt z FileZili notepadem i screeny tabelki z navicat: mob_proto (urywek nowych npc) - szczególnie interesuje mnie tu kolumna vnum, name i może jeszcze on_click

Bądź człowiek! Jebnij minusa

sygnabysketchy132313.png

Opublikowano

Ludzie zedytowac za pomocą notatnika sie nie da bo rozłazi się na boki a za pomocą worda edytować nie edytowałem tylkowodpada i też zjebało (kolejny serwer)

1325607230-U48159.gif

Opublikowano

Na elitepvp był tutek że można npc nowego dodawać bezpośrednio przez freesbd serwera nie wiem jak znajde to odrazu dam filmik z tym tutkiem ale wiem że przez Freesbd na 100% się da.

graphic.png

76561198162331360.png

Opublikowano

eVolution spokojnie, robisz Analogicznie jak dla Shinsoo. Dam Ci rade, nie dawaj nowego NPC do ostatniej linijki, tylko wcisnij gdzies w srodek. Mniejsze prawdopodobienstwo popsucia pliku npc.txt

Saying Java is good because it works on all operating systems is like saying anal sex is good because it works on all genders.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...