Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

DDoS - Jak się bronić?

TajemnikTV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

niedawno podałem ofiarą ataku pewnego szczeniaka. 
Jak się SKUTECZNIE się przed tym bronić? Może kontraatak? 

Jeszcze mam takie dodatkowe pytanie - Czy udostępnianie adresu IP osobą trzecim jest karalne?

Opublikowano

Jak karalne skoro dostęp do adresu może mieć każdy kto tylko wie jak go wyśledzić czy nawet odczytać sobie bez problemu pod Windowsem. 

Karalne może być np w grze albo na forum kiedy administrator albo osoba mająca dostęp do IP użytkowników  np moderator udostępnia czyjeś IP osobom trzecim. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jak karalne skoro dostęp do adresu może mieć każdy kto tylko wie jak go wyśledzić czy nawet odczytać sobie bez problemu pod Windowsem. 

Karalne może być np w grze albo na forum kiedy administrator albo osoba mająca dostęp do IP użytkowników  np moderator udostępnia czyjeś IP osobom trzecim. 

@Ktosiu

Tak, właśnie  chodzi mi o tą drugą opcje. 

Właściciel serwera gier, udostępnił adres mój osobie trzeciej, która NIE POWINNA mieć do niego dostępu. 

Opublikowano

To najpierw to komuś udowodnij a potem rozwiązuj problem z właścicielem czy odpowiedzialnym za serwer. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

@Ktosiu

Tak, właśnie  chodzi mi o tą drugą opcje. 

Właściciel serwera gier, udostępnił adres mój osobie trzeciej, która NIE POWINNA mieć do niego dostępu. 

Możesz wytoczyć proces cywilny.

R9NMs7b.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...