Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Żółty trójkąt z wykrzyknikiem pomimo połączenia z interntem - rozwiązanie

Cisbar1981

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co robić jak internet jest ale nad nim widnieje żółty trójkąt z wykrzyknikiem ??

• .Jeśli masz ten znaczek to sprawdź czy masz aktualne sterowniki sieci :
Panel sterowania --> Sieć i internet --> Połączenia sieciowe --> Połączenia sieci bezprzewodowej --> prawy przycisk myszki klikasz właściwości --> Konfiguruj -->Przechodzisz w zakładke sterownik i sprawdzasz date update .

• .Sprawdź czy masz włączone TCP : 

Panel sterowania --> Sieć i internet --> Połączenia sieciowe --> Właściwości --> Zaznaczasz wszystko .
  • .Musisz mieć włączoną usługe Klient DHCP

Start --> Uruchom --> Usługi --> Włańczasz tą usługe  .

Oprócz tego żeby wogule komputer przyjmował internet to trzeba mieć włączone usługi : 

• ​Usługa stanu ASP.NET .
  • Autokonfiguracja sieci WLAN .
  • Automatyczna konfiguracja sieci przewodowej .
  • Połączenia sieciowe .
  • Serwer .
  • Rozpoznawianie lokalizacji w sieci .
  • Usługa listy sieci .

A zapytacie mnie jak te usługi włączyć następująco : 

Start --> Uruchom --> Usługi --> Włańczasz te usługi . 

Jeśli to wszystko zrobiliście należy zrobić restart internetu w komputerze oraz w domu jeśli macie router a jeśli co innego to samo . A i jeszcze te wszystkie usługi jakie podałem należy ustawić automatycznie jak to zrobić? : 

Start --> Uruchom --> Usługi --> Klikasz na daną usługą prawym przyciskiem --> Właściwości --> Automatycznie .

Możecie też zobaczyć sobie swój sprzęta lapka lub komputera pod komendą dxdiag jak to zrobić ? :

Start --> Uruchom --> dxdiag. 

Myślę że pomogłem chciałem się podzielić z wami z tym gdyż sam miałem taką sytuacje że pewnego dnia wyskoczyło mi takie coś żółty trójkąt z wykrzyknikiem ...

Potem szukałem i dowiedziałem się że miałem wyłączoną usługe Klient DHCP  gdy to włączyłem odrazu miałem internet zróbcie to a na 100 % będziecie mieć internet jeśli wszystko mieliście dobrze jeśli chodzi o aktualizacje sterowników , TCP itd .

Myśle że pomogłem , narka  :) 

Opublikowano

Dziwny ten tutorial, by działał internet wystarczy jedna protokół w zakładce karty sieciowej : protokół internetowy ipv4 i nic więcej .

Bez sensowne wymienianie usług serwerowych nie używanych do połączeń internetowych tym bardziej wydaje się nie na miejscu, czy są włączone czy nie i tak będzie działał internet w zwykłym systemie 

Reszta działa sama albo sama się uaktywnia więc bezcelowe jest ruszanie czegokolwiek w usługach skoro od momentu instalacji system sam sobie skonfigurował jak należy.

Problemy z brakiem połączenia to głownie zabawy z usługami albo zła konfiguracja sieci lub karty.   

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dziwny ten tutorial, by działał internet wystarczy jedna protokół w zakładce karty sieciowej : protokół internetowy ipv4 i nic więcej .

Bez sensowne wymienianie usług serwerowych nie używanych do połączeń internetowych tym bardziej wydaje się nie na miejscu, czy są włączone czy nie i tak będzie działał internet w zwykłym systemie 

Reszta działa sama albo sama się uaktywnia więc bezcelowe jest ruszanie czegokolwiek w usługach skoro od momentu instalacji system sam sobie skonfigurował jak należy.

Problemy z brakiem połączenia to głownie zabawy z usługami albo zła konfiguracja sieci lub karty.   

No właśnie zabawy z usługami a może ktoś sobie szperał z usługami bo chciał wyłączyć niepotrzebne aby zwiększyć wydajność systemu noi przez przypadek wyłączyć to co nie potrzeba noi co teraz nikt mu nie pomoże bo w internecie nie pisze :) Szczególnie dla tych osób to napisałem bo jak to się nie zna na usługach to nie wie jaka usługa do czego ;-)

Opublikowano

Czytając ten poradnik można dostrzec sporo błędów. Pomijam już ortograficzne czy interpunkcyjne, chodzi mi głównie o merytoryczne.

Co robić jak internet jest ale nad nim widnieje żółty trójkąt z wykrzyknikiem ??

Skoro Internet jest, to po co cokolwiek robić?

Jeśli masz ten znaczek to sprawdź czy masz aktualne sterowniki sieci :

Panel sterowania --> Sieć i internet --> Połączenia sieciowe --> Połączenia sieci bezprzewodowej --> prawy przycisk myszki klikasz właściwości --> Konfiguruj -->Przechodzisz w zakładke sterownik i sprawdzasz date update .

Samo sprawdzenie daty nic nie da, trzeba by ją jeszcze porównać z najnowszą wersję udostępnianą przez producenta.

Panel sterowania --> Sieć i internet --> Połączenia sieciowe --> Połączenia sieci bezprzewodowej --> prawy przycisk myszki klikasz właściwości

(...)
Panel sterowania --> Sieć i internet --> Połączenia sieciowe --> Właściwości --> Zaznaczasz wszystko .

Zdecyduj się, dla jakiego typu sieci piszesz poradnik.

Sprawdź czy masz włączone TCP : 

I znowu, zdecyduj się, co chcesz włączyć. Poza tym nie wszystkie składniki są wymagane do poprawnego działania sieci.

Jeśli to wszystko zrobiliście należy zrobić restart internetu w komputerze

Jak zrobić restart Internetu w komputerze?

Możecie też zobaczyć sobie swój sprzęta lapka lub komputera pod komendą dxdiag jak to zrobić ? :

Start --> Uruchom --> dxdiag. 

Jaki to ma związek z problemem opisywanym w poradniku?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...