Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z XPeria M2 - telefon nie reaguje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 2 dni temu kupiłam telefon Sony XPeria M2. Wszystko ładnie działało, ale dzisiaj telefon miał b. mały % baterii. Używałam go normalnie, po chwili telefon rozładował się. Jak wróciłam do domu, podłączyłam go do ładowania i spróbowałam włączyć. Obok słuchawki do rozmów miga czerwona dioda a telefon nie reaguje.

Chciałam też zainstalować ponownie oprogramowanie programem Sony PC Companion, ale po podłączeniu telefonu kablem USB komputer nie może zainstalować sterowników. Ktoś ma jakieś propozycje?

6770714055827651007269.jpeg
Opublikowano

Jak nowy to od razu na gwarancję jak nie pomaga ładowanie.

Ewentualnie pozostawić pod ładowarką przez jakiś czas może odżyje.

Czasem padają baterie jeśli rozładuje się je doszczętnie i dlatego nie powinno się w ogóle dopuszczać do tego. Może się odblokuje po 3-4 godzinach jak naładuje się bateria ponownie na full. Włącz i po prostu nie ruszaj, potem sprawdź czy działa. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie wiem czy o go ci chodzi ale ja też jestem posiadaczem m2 i miałem podobny problem.

Telefon podczas zwykłego użytkowania nagle się zawieszał po czym pojawiał się czarny ekran i nie odpowiadał.Był cały czas włączony, po prostu nie reagował na nic nawet na awaryjne wyłączenie (jak podniesiesz tą osłonę na kartę SIM to masz taką dziurkę z metalu która trzeba ostrożnie wcisnąć długopisem).

Przywrociłem ustawienia domyślne i problem się rozwiązał ;) Jeśli jednak telefon ci wogóle nie działa to rzeczywiście warto iść do serwisu.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...