Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kilka pytań związanych z tworzeniem gier

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak zrobili grę plemiona ? W jakich jezykach to wiem, ale chyba potrzebowali jakiegos programu ( Jakiego) ?

Chcę zrobić taką klikankę jak plemiona tylko nie o osadach itp.

Super byłoby jakby ktoś napisał mi kod, który robi... Klikam na przycisk i rozpoczyna się odliczanie np. (10min) po skończeniu odliczania dostaje się nagrodę np. (1 Banknot) . Dałoby rade to zrobić ? <-- To tylko dla chętnych.

Jak zrobić gry typu MMOSG ? Podajcie jakieś poradniki, filmiki itp. Proszę !

Programy, które pomogłyby... ;)

Opublikowano

To podajcie dobre książki, aby nauczyc sie tych jezykow... Kursów nie chce, bo są nie kompletne ;/

HTML -> CSS -> PHP -> MySQL -> JavaScript

Opublikowano

To podajcie dobre książki, aby nauczyc sie tych jezykow... Kursów nie chce, bo są nie kompletne ;/

HTML -> CSS -> PHP -> MySQL -> JavaScript

W internecie jest wszystko

Ps: HTML to w gimnazjum uczą

Opublikowano

To może ja jeszcze dorzucę link do bloga pewnego ziomka (w sumie to nie wiem kto to jest) który pokazuje tworzenie gry typu gladiatus (jest dopiero 5 wpisów) ale fajnie się zapowiada, oprócz tego ma jeszcze jakieś inne poradniki! 

Mam nadzieje że mogę to dać? :P

http://devcorner.pl/tworzenie-gry-przegladarkowej-01/

Cześć...

Opublikowano

Grę plemiona robili w języku PHP, silniki dostępne w internecie dodatkowo korzystają jeszcze z technologii "SMARTY" co jest według mnie dobrym rozwiązaniem ale mniejsza. Jedynym programem jakiego używali tworząc plemiona był jakiś notatnik i nic więcej + coś do grafiki rzecz jasna...

r9wfFzB.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...