Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z VirtualBox & Windows 7 64-bit

Mr.Burn

Pytanie

Opublikowano

Witam. Posługiwałem się tym poradnikiem: https://www.youtube.com/watch?v=kdFZKV4hFio

Zatem:

1. Pobrałem VirtualBox i win 7 wersje 64-bitową (z poradnika autora).

2. Wszystko szło ok aż do momentu wyboru systemu (55 sekunda na filmiku). Aczkolwiek autor miał do Wyboru Windows 7 64-bit. Ja miałem do wyboru tylko 32-bit. Gdy próbowałem zainstalować pobrany system 64-bitowy na wirtualnej maszynie wyskakiwał mi błąd że 32 bitowa wercja nie obsługuje 64 bitowych plików. Czemu nie mam do wyboru 64-bitowego systemu? Dodam że sam posiadam Windows 7 64-bit. Lecz gdy klikam:

Prawy przycisk myszy na pulpicie->Rozdzielczość Ekranu->Ustawienia Zaawansowane->Monitor

To mam do wyboru tylko 16 i 32 bity. Proszę o pomoc :/

Pozdrawiam, Damian.

EDIT

Ogólnie w VirtualBoxie moge tylko wersje 32-bitowe wybrac

VPS: ON

Więcej na PW.

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lecz gdy klikam:
Prawy przycisk myszy na pulpicie->Rozdzielczość Ekranu->Ustawienia Zaawansowane->Monitor

To masz czy nie masz tego Windowsa 7 x64 , z opisu wynika że usiłujesz zmienić rozdzielczość obrazu  co nie ma kompletnie nic wspólnego z tym jaką masz wersję windows 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Lecz gdy klikam:

To masz czy nie masz tego Windowsa 7 x64 , z opisu wynika że usiłujesz zmienić rozdzielczość obrazu  co nie ma kompletnie nic wspólnego z tym jaką masz wersję windows 

Typ systemu: 64-bitowy system operacyjny

Ale w tych ustawieniach zaawansowanych nie mam 64 bitów do wyboru

EDIT

Chodzi mi żeby na wirtualnej maszynie zainstalować 64-bitowa wersje. Ale tylko 32-bitowe moge.. ;/

Więcej na PW.

Opublikowano

Skoro nie możesz zainstalować to nie masz systemu , prcesora x64 albo twój sprzęt nie wspiera wirtualizacji. 

Jakich zaawansowanych nie masz wyboru,  Virtualboxa ?  To co podałeś to ustawienia EKRANU i nie ma kompletnie nic wspólnego z wersją systemu 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Skoro nie możesz zainstalować to nie masz systemu , prcesora x64 albo twój sprzęt nie wspiera wirtualizacji. 

Jakich zaawansowanych nie masz wyboru,  Virtualboxa ?  To co podałeś to ustawienia EKRANU i nie ma kompletnie nic wspólnego z wersją systemu 

No dobrze, spokojnie. Jestem zielony w tych sprawach...A jak włączyć wspieranie wirtualizacji? Wiem że w biosie ale na tym moja wiedza się kończy...

Więcej na PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...