Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak spożytkować czas ?

Ni0sz3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Niedawno zakończył się sezon w piłkę nożną (junior starszy),ale chciałbym kontynuować grę w gałę. Teraz natomiast mam małą przerwę i dużo wolnego czasu i nie wiem jak go spożytkować. Kolega namówił mnie na siłownię, ale gdzieś przeczytałem, że jeżeli decyduję się na siłownię to najlepiej unikać sportów ruchowych typu piłka/bieganie itp - jest to prawdą ? Myślicie, że codzienne bieganie ( 30 min +/-) i robienie samego brzucha będzie lepszym wyborem ? Co by nie mówić, lekką oponkę na brzuchu mam i chciałbym chociaż część jej zrzucić - jaki sposób z tych dwóch jest bardziej efektywny ? Za wszelkie rady odwdzięczam się lajkami  ^_^

Opublikowano

­Piłkarze biegają a do tego mają treningi na siłowni więc nie wiem w czym tutaj widzisz problem. Też skończyłem sezon i pozostaje bieganie i jakieś "gierki" na orliku z ekipą. My sobie zarezerwowaliśmy orlika w sobotę na 2,5 godziny i co tydzień się spotykamy żeby pograć. W tygodniu jeśli mam wolne zawsze udaję się postrzelać wolne bądź karne ażeby nie wypaść wprawy. Przed domem na podwórku z kolei żonglerka i jakoś leci. Zatem podsumowując:

• bieganie
  • siłownia
  • żonglerka
  • "gierka"

A nie powinno być z Tobą źle na starcie nowego sezonu :)

egq3SFm.png

Opublikowano

Powinieneś unikać zbyt krótkich odstępów między siłownią, a treningiem, gdyż mięśnie nie zdążą się zregenerować - wymagany czas regeneracji jest zależny od intensywności ćwiczeń. 

Opona na brzuchu tzw. piwny brzuch jest najczęściej spotykanym (szczególnie u mężczyzn) miejscem naszego ciała, gdzie tłuszcz trzyma się do końca i trudno go spalić.
Każdy ma takie miejsce, jednak nie zawsze jest nim brzuch...

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Spokojnie możesz łączyć siłownię i bieganie. Najlepiej zaraz po siłowni od razu pójść sb pobiegać (taki trening cardio). Nie rób samego brzucha, ćwiczeniami nie spalisz brzucha a jedynie wzmocnisz go i lekko uwypuklisz mięśnie (jeżeli tego tłuszczu nie ma aż tak dużo). Jak chcesz zrzucić tłuszcz z brzucha to przedewszystkim dieta, obliczyć sb zapotrzebowanie kaloryczne i zrobić tzw. "deficyt kaloryczny". Poczytaj sb w necie na temat tego lub możesz napisać do mnie na PW, z chęcią pomogę :)

skpUo.png

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...