Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Częste bluescreen`y

TheWhiteHawk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od dłuższego czasu męczą mnie bluescreeny i nie wiem co z tym zrobić . Poniżej zamieszczam specyfikacje mojego komputera i dane z porgramu bluescreenview:

Mój sprzęt:
Płyta Głowna: ASRock > N68C-GS FX
Procesor: AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4600+ 2.41GHz
Pamięć: 3GB (ddr2)
Karta Graficzna: NVIDIA Geforce 210

Dane z BlueScreenView w załączniku:

Mam nadzieje że pomożecie wink_prosty.gif 

post-1400264-0-76690900-1434911006_thumb.jpg

Opublikowano

Częściowo tak, jednak z czasu występowania wynika że sprzęt prawdopodobnie się przegrzewa, chyba grafiki chipset, pamięci na niej lub płyty głównej.

Płyta posiada akurat komponenty Nvidii, równie dobrze może to być problem chipsetu płyty głównej, reinstalacja sterowników płyty dla  nForce też by się przydała. Jeśli nadal problemy to przydało by się przesmarowanie radiatorów albo zwiększenie chłodzenia.

Nie zaszkodzi monitorować przy okazji temperatur, jeśli będą wysokie to problem rozwiązany i wiadomo co naprawiać. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Sterowniki są aktualne, aktualizowałem je sam bądź różnymi programami. Pamięć RAM testowałem Memtest86+ i nie wykrył żadnych błędów. Temperatury są w porządku prawie cały czas są minimalne. 

Opublikowano

Mem test sprawdza pamięć RAM a nie pamięć grafiki. Poszukaj jakiś benchmarków lub programów do testowania pamięci grafiki. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...