Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zadziała mi system

xoski120

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Składam komputer i mam pytanie czy muszę instalować sterowniki do karty graficznej , płyty główne itp.

Czy lepiej wgrać nowego Windows

Opublikowano

Nie musisz, rób jak ci się podoba, skoro uważasz że ci sterowniki nie potrzebne.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nic, najwyżej coś ci nie będzie działało. 

Mam laptopy czy kompy na których nigdy nie instaluje sterowników bo są albo się ściągają same z uaktualnieniem windows update, mam tez takie które nie działają bez aktualizacji.

Skoro składasz komputer to twój problem wiedzieć czy trzeba czy nie trzeba cokolwiek aktualizować  

Opublikowano

Jakiej odpowiedzi się spodziewałeś?

Parafraza posta #4:

System powinien automatycznie zainstalować sterowniki do niektórych urządzeń. Z resztą będziesz musiał poradzić sobie sam, czyli zainstalować sterowniki ręcznie. Wszystko zależy od konfiguracji sprzętowej. To, czy manualna instalacja jest konieczna, poznasz po tym czy coś działa, czy też nie.

Opublikowano

Czasem po prostu lepiej system działa na standardowych sterownikach którymi dysponuje Microsoft, mają wycięte dodatki, jest ich mniej i nawet działają bardziej stabilniej niż pełna wersja sterowników która jest praktycznie identyczna tylko powiedzmy większa w samej instalce i funkcjonalności. 

Na starym sprzęcie nie ma raczej potrzeby aktualizacji na siłę sterowników. 

Opublikowano

­Jeśli masz na myśli system, który masz na obecnym komputerze uruchomiony to tak musisz go na nowo zainstalować, a sterowniki również. Moim zdaniem gadanie, że nie są one potrzebne lub same się zainstalują  jest głupotą zwłaszcza w przypadku grafiki gdzie wydajność od nich też zależy.

PC: AMD Ryzen R5 5600X 4.6GHz 1.125V  /\ SPC Fortis 3 /\ MSI B450 Tomahawk /\ 32GB Kingston Fury Renegade RGB 3600MHz CL16 /\ XFX RX 6800 SWFT319 16GB  /\ Lexar NM620 2TB + Kingston NV1 512GB + MX500 500GB /\ MSI MPG A850G /\ Genesis Irid 505 Black V2 /\  Acer XV272UPbmiiprzx "27" WQHD + IIyama x2483hsu-b1 "24" FHD /\ Win10 Pro
Mobilne: One+ 11 5G 16/256, Konsola: PS4 PRO CUH-7016B 1TB, PS3 Super Slim CECH4004A 320GB, PSP 2003 32GB SD, Steam Deck 2TB, Xbox One S TV: TCL C728 55" UHD VA 120hz
Muzyczny sprzęt: Asus Xonar DGX + HyperX Cloud Core + Creative Pebble X Plus, Diora WS354+Imago Acoustic ima 383 70W+Logitech Bluetooth, Soundcore Motion+, Soundcore Q30 ANC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...