Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] TS3 Problem z kolejnością/poziomem grup ikon w pokoju.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam pewien problem, i nie mogłem znaleźć na niego odpowiedzi... Szukałem już długi czas, więc jeśli nie znalazłem odpowiedzi do tego czasu, to postanowiłem zrobić swój temat. ;)

Chodzi mi, o kolejność IKON w pokoju. Np. Jestem adminem na swoim serwerze, i dałem sobie zwykłą Normalną rangę, niższą o wiele poziomowo od Admina. (Moim zdaniem ikona U - Użytkownika, powinna znajdować się za ikoną A - Admina)

Nie wiem jak to zrobić, w czym grzebać by to ustawić. Niech ktoś pomoże!

Aha, i oczwiście w "menu" wszystkich grup wszystko jest ładnie poukładane (chodzi mi o ID)...

Dodaję zdjęcia w załączniku, o co mi dokładnie chodzi. 

Za każdą odpowiedź bardzo dziękuję! Miłego dnia ;) Pozdrawiam.

post-858054-0-56845900-1434902927.png

post-858054-0-80327600-1434902932.png

post-858054-0-07446100-1434902939.png

Opublikowano

Tak jest zaprogramowany ts że ikony z wiekszym talk powerem są od lewej strony, a ikony grup kanałów zawsze są pierwsze. Mozesz jedynie zmienic talk power admina na mniejszy niz ma uzytkownik, ale to chyba nie ma sensu ;d

Opublikowano

To jedynie w pokoju jak zmienie Talk Power adminowi na 100, a normalnemu użytkownikowi na 10, to i tak ja będę pierwszy, chodziło mi bardziej o kolejność ikon po prawej stronie nicku, ale bardzo dzięki, za odp! :)

Opublikowano

Co do kolejności ikon przy nicku, jeżeli w set server group ranga jest pierwsza to ma sort ustawione na 1, wtedy jest ona pierwsza od prawej strony. Załóżmy:

klikamy w set server groups i masz takie coś:

ROOT

HA

SSA

DJ

i jeżeli nadasz sobie ROOT'a i DJ'a to ROOT będzie pierwszy od prawej strony a DJ za nim :) 

Permisja do ustawiania:

i_group_sort_id

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...