Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak przenieść system na dysk SSD?

TheJeron78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Dostałem dysk SSD 60GB i chcę przenieść sam system z dysku HDD, jak to zrobić? Chce przenieść tylko samego Windowsa 7, bez żadnych programów.

Pozdrówka ;)

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Chce przenieść tylko samego Windowsa 7, bez żadnych programów.

Jaki sens ma przenoszenie systemu bez programów? Lepszym rozwiązaniem będzie zainstalowanie go od nowa.

Opublikowano

Programy nie mogą zostać na dysku C? Na tym 60gb ssd nie zmieszczą mi sie wszystkie. 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Zainstaluj sam system jak nie potrafisz sklonować bez programów, innej opcji nie masz, jest to najprostszy wybór.

Opcjonalnie możesz sobie zaznaczyć co ma być klonowane na nowy dysk jeśli to program umożliwia. Potem proste podlinkowanie katalogów wystarczy by połączyć w całość z powrotem . 

Niektóre programy do recovery czy robienia kopiii partycji potrafią zrobić kopię samego tylko systemu z płkami i katalogami wymaganymi dla działania systemu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...