Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Chętnie bym zagrał w coś takiego...

Liwosz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś, wychodząc na podwórko po drewno na opał, spojrzałem w dal na sad i zobaczyłem jak ładnie wszystko po deszczu wygląda. Wysoka trawa która przypomina zboże, drzewa które strząsają z siebie resztki porannego deszczu. Doszedłem do wniosku, że chciałbym zagrać w coś takiego, gdzie wszystko trzeba zrobić samemu od podstaw, zasiać zboże, wyrobić mąkę i upiec chleb. Zbudować schronienie, móc hodować bydło/trzodę lub inne zwierzęta. I wszystko to z widoku z pierwszej osoby. Dodatkowo żeby to było mmo, gdzie ludzie budują społeczność, różne wsie jak i miasta, handlują ze sobą, oraz zakładają gildie, tudzież rodziny. Cóż, czasami żałuję, że nie ma takiej gry... :) Ale od czego jest wyobraźnia!

Opublikowano

Jest minecraft.

Taak, tylko że tam świat jest cukierkowo-kwadratowy, do tego dużo magii się przerzuca :D Ja mówię, o czymś w stylu wurm online.

Opublikowano

­The Forest jest trochę na podobieństwo ale kompletnie odzwierciedlającej Twoje przemyślenia gry chyba jeszcze nikt nie stworzył co jednak jest bardzo ciekawym pomysłem i bardzo chętnie spędzał bym przy takiej grze czas.

egq3SFm.png

Opublikowano

life is feudal jest nawet spoko Ci powiem, ale jak dla mnie to za dużo kasy na to musiałbym wydać, bo mój lapej nie ogarnia optymalizacji tej gry :) Chociaż pograłbym w coś ciekawego, nawet jeśli miało by to być pirackie... W Haven & Hearth grałem dłuuugo, ale społeczność się trochę posypała, a samemu tam się nudno gra. :D 

Opublikowano

Gra, którą opisałeś mocno nawiązuje do Enidust niestety gra jest nadal w produkcji i nie wydaje się by szybko wyszła.

Spróbuj może Stranded Deep lub Salt.

Opublikowano

@doms5
Tak wiem o Enidust bo dużo udzielałem się na forum swoimi czasy i byłem na PGA na tym :) Czekam zniecierpliwieniem ;d

Chyba jednak pogram sobie w Terrarię lub Minecrafta, The Forest mi nie pójdzie szczenie mówiąc ;d
A może ktoś chciałby w jakieś mmo pograć? Takie w którym nie chodzi tylko o grindowanie, ale o ekonomie i tak dalej. :)

Opublikowano

po co ci gra, zrob to w prawdziwym swiecie

W prawdziwym świecie nie ma achievementów, więc co to za satysfakcja ze zrobienia czegokolwiek.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Dokładnie... jak nie mogę się pochwalić wirtualną odznaką znajomym, to po co to robić? Poza tym, nikt by mi kosy do rąk nie dał ;/

Opublikowano

Stranded deep, the forest (są mody na brak przeciwników), life is strange

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...