Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakup X360

Fonte

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć i czołem, całe życie grałem na PS3, ale się coś zepsuło i zniechęciłem się. Tak więc, myślę nad zakupem X360, a jest dosyć fajna okazja na ten sprzęt. Czy opłaca się jeszcze kupić tę konsolę? Można jeszcze pograć w te nowsze gry? Słyszałem, że trzeba płacić za grę online, prawda to? Liczę na bardzo szybką odpowiedź! Pozdrawiam!  ^_^

Opublikowano

Jak nie ograłeś wielu starszych tytułów i masz ochotę na exclusivy, które wyszły tylko na xboxa to opłaca się kupić konsolę, bo można ją nabyć bardzo tanio. 

Jak chcesz grać w najnowsze gry i liczy się dla Ciebie grafika no to bierz pc/ps4/xo, bo na x360 już wiele dobrych gier nie wyjdzie, a nawet jeśli to są to mocno okrojone wersje.

Aby grać online musisz kupić xbox live gold. 15zł/miesiąc

Opublikowano

Dzięki za informację, a FIFA 16 będzie na X360 czy już nie? 

Opublikowano

Dzięki za informację, a FIFA 16 będzie na X360 czy już nie? 

Tak FIFA 16 będzie dostępna na X 360. Będzie to najprawdopodobniej ostatnia seria FIFA na starsze generacje konsol. 

­

Opublikowano

Cześć i czołem, całe życie grałem na PS3, ale się coś zepsuło i zniechęciłem się. Tak więc, myślę nad zakupem X360, a jest dosyć fajna okazja na ten sprzęt. Czy opłaca się jeszcze kupić tę konsolę? Można jeszcze pograć w te nowsze gry? Słyszałem, że trzeba płacić za grę online, prawda to? Liczę na bardzo szybką odpowiedź! Pozdrawiam!  ^_^

ciekawie że całe życie grałeś na ps3, to chyba już ją miałeś kiedy nie wiedzieli nawet że ją będą. Xbox360, jest tanią konsolą, sama miałam i nie wydaje mi się aby była lepszą od ps3. Oprócz Pada nic więcej mi się w niej nie podoba, po 3 mies grania na niej, sprzedałam ją bo mi już za głośno chodziła. Grafika, pff rewelacji nie ma. Co do płatności nie jestem pewna ale chyba na starej wersji to nie płaci się na nowej w 100% tak jest. Nowe gry ? Nie licz na nic innego jak fifa, bądź wyścigi jakieś. Na Twoim miejscu bym kupiła ( skoro jesteś nastawiony na xbox ) to oczywiście xbox one. W sklepach za starego xbox-a dasz ok 800 zł ( bo nawet widziałam za tyle w sklepie ), a dołożysz 1000 zł i masz ONE

kot-i-pilnik-do-paznokci.gif

1844414647937941229037.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Miałem x360 bardzo długo, teraz  xone i mogę z czystym sercem polecić. Serwis i community w porównaniu z ps3 jest nieporównywalnie lepsze, również pad jest lepszy niż ps3. Minusem dla niektórych może być płatny xlive.

Kubuntu_userbar_by_Dude67.png

• 3 tygodnie później...
Rekrut
Opublikowano

Na x360 jest aktualnie wiele okazji, samą konsolę mogę z czystym sumieniem polecić. Gry? cały czas wychodzą nowe, co prawda nie są to wiedźminy, ale nie samą grafiką gracz się żywi. Jeśli do tej pory byłeś użytkownikiem Playstation, to myślę, że spodoba Ci się xbox (płynniejszy, ładniejszy interfejs, wygodniejszy dla ręki pad). Poza tym masz kilka świetnych tytułów do nadrobienia.

Co do płacenia za gę online: Trzeba wykupić usługę Xbox Live Gold, której koszt wynosi 150zł/rok (oczywiście, są wersje na miesiąc, trzy itd. jednak to jest najbardziej opłacalne rozwiązanie) Po zakupie otrzymasz dostęp nie tylko do grania online, ale również będziesz miał możliwość pobrania dwóch losowych gier na miesiąc, co przez ten rok daje ci 24 gry! Warto, ja zdobyłem takie tytuły jak Wiedźmin 2, Thief czy Just Cause 2.

Gdy kupisz nową konsolę dostaniesz kod na 3 miesiące Xbox Live Gold w zestawie.

Na x360 jest aktualnie wiele okazji, samą konsolę mogę z czystym sumieniem polecić. Gry? cały czas wychodzą nowe, co prawda nie są to wiedźminy, ale nie samą grafiką gracz się żywi. Jeśli do tej pory byłeś użytkownikiem Playstation, to myślę, że spodoba Ci się xbox (płynniejszy, ładniejszy interfejs, wygodniejszy dla ręki pad). Poza tym masz kilka świetnych tytułów do nadrobienia.

Co do płacenia za gę online: Trzeba wykupić usługę Xbox Live Gold, której koszt wynosi 150zł/rok (oczywiście, są wersje na miesiąc, trzy itd. jednak to jest najbardziej opłacalne rozwiązanie) Po zakupie otrzymasz dostęp nie tylko do grania online, ale również będziesz miał możliwość pobrania dwóch losowych gier na miesiąc, co przez ten rok daje ci 24 gry! Warto, ja zdobyłem takie tytuły jak Wiedźmin 2, Crysis 3, Thief czy Just Cause 2.

ciekawie że całe życie grałeś na ps3, to chyba już ją miałeś kiedy nie wiedzieli nawet że ją będą. Xbox360, jest tanią konsolą, sama miałam i nie wydaje mi się aby była lepszą od ps3. Oprócz Pada nic więcej mi się w niej nie podoba, po 3 mies grania na niej, sprzedałam ją bo mi już za głośno chodziła. Grafika, pff rewelacji nie ma. Co do płatności nie jestem pewna ale chyba na starej wersji to nie płaci się na nowej w 100% tak jest. Nowe gry ? Nie licz na nic innego jak fifa, bądź wyścigi jakieś. Na Twoim miejscu bym kupiła ( skoro jesteś nastawiony na xbox ) to oczywiście xbox one. W sklepach za starego xbox-a dasz ok 800 zł ( bo nawet widziałam za tyle w sklepie ), a dołożysz 1000 zł i masz ONE

Tak prymitywnej wypowiedzi dawno nie widziałem.

Opublikowano

Co do płacenia za gę online: Trzeba wykupić usługę Xbox Live Gold, której koszt wynosi 150zł/rok (oczywiście, są wersje na miesiąc, trzy itd. jednak to jest najbardziej opłacalne rozwiązanie) Po zakupie otrzymasz dostęp nie tylko do grania online, ale również będziesz miał możliwość pobrania dwóch losowych gier na miesiąc, co przez ten rok daje ci 24 gry! Warto, ja zdobyłem takie tytuły jak Wiedźmin 2, Thief czy Just Cause 2.

Co do płacenia za gę online: Trzeba wykupić usługę Xbox Live Gold, której koszt wynosi 150zł/rok (oczywiście, są wersje na miesiąc, trzy itd. jednak to jest najbardziej opłacalne rozwiązanie) Po zakupie otrzymasz dostęp nie tylko do grania online, ale również będziesz miał możliwość pobrania dwóch losowych gier na miesiąc, co przez ten rok daje ci 24 gry! Warto, ja zdobyłem takie tytuły jak Wiedźmin 2, Crysis 3, Thief czy Just Cause 2.

Pad - można kupić Speedlink Xeox Pro Analago Wireless do PS3 i będziesz miał to samo co na padzie od X360. Nawet lepiej, bo nie będziesz miał z tyłu komory na baterie. Co do interfejsu - to już jest kwestia gustu. Mi ten od PS3 przypadł (może dlatego, że mam PS3 od premiery, i nie widzę już minusów tego menu i.t.p.). Czy płynniejszy? To już ciężko powiedzieć. Korzystałem z X360 przez miesiąc i płynność była podobna. Płatna gra online - Hej! Przecież teraz na każdej nowej konsoli płacisz za grę online! - Niby jest płatna, ale dostajesz gry co miesiąc. Ujmę to tak: Na X360 abonament jest przymusowy do gry online, na PS3 to tylko dodatek.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Skoro już odkopujemy temat, to i ja się dołożę :D

Fakt, jakieś tam gry będą jeszcze wychodzić zarówno na PS3 jak i X360. Co do interfejsu nie jestem w stanie stwierdzić, czy jest płynniejszy, ale faktem jest, że gry multiplatformowe na ogół lepiej działają na Xbox'ie. Fani PlayStation (w tym ja, przyznaje się :P) muszą to jakoś przełknąć :).

Jest to spowodowane dosyć specyficzną budową PS3 (Procesor składa się z 8 rdzeni (co jak na 2006 rok było liczbą z kosmosu), a każdy rdzeń zajmuje się czymś innym), która niestety nie ułatwia pisania pod niego gier.

Reszta wypowiedzi nie wymaga komentarzu, bo jest to info prawdziwe. (tylko po co 2x ten sam tekst wkleiłeś -_-)

Pad - można kupić Speedlink Xeox Pro Analago Wireless do PS3 i będziesz miał to samo co na padzie od X360. Nawet lepiej, bo nie będziesz miał z tyłu komory na baterie. Co do interfejsu - to już jest kwestia gustu. Mi ten od PS3 przypadł (może dlatego, że mam PS3 od premiery, i nie widzę już minusów tego menu i.t.p.). Czy płynniejszy? To już ciężko powiedzieć. Korzystałem z X360 przez miesiąc i płynność była podobna. Płatna gra online - Hej! Przecież teraz na każdej nowej konsoli płacisz za grę online! - Niby jest płatna, ale dostajesz gry co miesiąc. Ujmę to tak: Na X360 abonament jest przymusowy do gry online, na PS3 to tylko dodatek.

Pad od Xbox'a 360 uchodzi za najwygodniejszego na rynku i w moim odczuciu jest to prawda: posiadam obydwa pady.

Osobiście uważam, że najlepsze są zawsze oryginały, a Xeox mimo, że naśladuje Xbox'ową budowę, to raczej nie będzie tak dobry, jak Xbox'owy.

I3-4130 10GB DDR3 Geforce GTX 760 2GB GDDR5 | PS2 Fat SCPH-30004 FMCB 1.8 | PS3 Super Slim 500GB CECH-4004C | Microsoft Lumia 550

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...