Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki język ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Z góry prosiłbym o nie pisanie ,że jest to porywanie się z motyką na słońce bo to wiem sam ;) No więc przejdźmy do rzeczy. Mam zamiar napisać grę a mianowicie pokera ( tak wiem ,że jest to bardzo trudne ). I tutaj nasuwa się moje pytanie ... jaki język wybrać ? Oczywiście byłaby to gra online w czasie rzeczywistym. Nie chodzi tutaj a front end a o back end bo z tym pierwszym problemu nie ma. 

Opublikowano

Pisałem ci już na innym forum, ale nikt inny by ci tam poważnie nie odpowiedział. Do wyboru masz bardzo dużo języków. To co chcesz napisać musi być aplikacją klient-serwer. Możesz też użyć więcej niż jednego języka.

Osobiście bym wybrał javascript, ale to tylko ze względu, że nie mam ochoty uczyć się nowych języków - wystarczy, że znam ten perfekcyjnie. Tobie polecam wybrać samemu co będzie ci najbardziej odpowiadało i ocenić czy będzie ci się dobrze w tym pisało.

gamedevmania.com

Opublikowano

Jak online to myślę, że najlepszy rozwiązaniem będzie napisanie jej w PHP i JS. Po stworzeniu zawsze później będziesz mógł spróbować ją przepisać na jakiś inny język (Python, Ruby, C++, Java).

Dbmy4Vg.png?1

Opublikowano

Tylko Ruby. Największe możliwości, najbardziej przejrzyste i przyszłościowe.

Poza tym, jeśli się odpowiednio wgryziesz to możesz znaleźć pracę z zarobkami, którymi nie pogardzi nawet niejeden lekarz.

Opublikowano

Tam wyżej, doczytaj zdanie do końca. "online w czasie rzeczywistym". PHP srsly?

Wynik umiejętności szybkiego czytania.. ;-;

Dbmy4Vg.png?1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...