Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto robić serwer na starszej wersji?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie znajdziesz osób, które się w to wciągną. Teraz najbardziej graną wersją jest 1.7, która stała się bardzo popularna. Nikt niżej schodzić nie będzie, najwyżej Twoi znajomi i śladowe ilości osób.

Teraz serwery tworzone przez większość osób uzyskują ok. 5-10 osób, bo sobie robię takie testy i wchodzę na nie. Na 1.5.2 może znajdziesz te 2, ale przez to że osób będzie mało, to wyjdą i baju baj.

Niestety, to już nie te "czasy" Minecrafta.

Serio! 1.7.* ? Ta wersja to przeszłość, serio....

Jeśli chcesz stworzyć serwer Minecraft publiczny, to nie opłaca się tego robić. Nikt nie będzie marnował czasu na pobranie starszej wersji, dla JEDNEGO serwera.

Chyba sobie żarty stroisz. Kiedy Ty ostatnio w Minecrafta grałeś, co?

343731479829004887779.png

Opublikowano

Jeśli serwer bedzie dla kolegów to tak, a jak to będzie publiczny to ci się nie opłaca bo mało osób gra na tych wersjach, opłaca ci się zrobić serwer na 1.7.*

Jeśli chcesz stworzyć serwer Minecraft publiczny, to nie opłaca się tego robić. Nikt nie będzie marnował czasu na pobranie starszej wersji, dla JEDNEGO serwera.

Opublikowano

Ok, a wiecej informacji? Na jaka zalozyc?

Opublikowano

Heh, to już kwestia gustu. Nie pytaj nikogo, możesz popatrzeć na publikacje serwerów i zobaczyć, czego brakuje. Jak przeglądam forum,

to wiele osób chciałoby przyzwoity skyblock. Każdy kiedyś zaczynał od jakiegoś serwera, więc nie licz od razu na 100 osób, ale warto próbować.

Swoja drogą jestem exModeratorem, czyli byłym moderatorem, już nie pełnię tej funkcji tutaj, także się nie obawiaj. :D Zresztą regulaminu nie 

łamiesz, to za co ktoś miałby Ci ostrzeżenia dawać.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Nie rozumiem was 1.7.10 to najlepsza wersja pod serwer ponieważ wyżej to tylko można się pożegnać na przykład w moim przypadku mam 500mb ramu wolnego na vps i 20% użytego procesora a i tak ten GÓWNIANY tak GÓWNIANY SERWER MINECRAFT SIĘ TNIE MAM TO W DU*IE KUR*A M*Ć !

int o = 1, y = 1;

while(o == y && y < o && o < y){

printf("Co ja tworze....");

}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...