Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Twitch potrzebuje dużo pobierania

siusiak1000

Pytanie

Opublikowano

Siema, 

od pewnego czasu mam problem z twitchem. Jak oglądam kogoś kto ma ok 300 widzów to wszystko jest okej i mogę oglądać na source, ale np jak ktoś ma już trochę więcej albo i dużo oglądających to żeby oglądać na source potrzebowałbym neta 40Mbps-tak wynika ze statystyk. 
Mój net to 10Mbps, bez przesady żeby tyle pobierało neta. Filmy na yt ładnie śmigają w full hd. 
Szukałem takiego tematu po necie ale strasznie tego mało, prawie że nic. Może ktoś coś pomóc?

Jeśli zły dział to przepraszam.

1 odpowiedź na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co mają filmy z YT do oglądania streamów ? Nic poza tym że masz wolne i nie rewelacyjne łącze to raczej net oglądanego powoduje takie problemy z powodu obciążenia ilością oglądających w jednym czasie skoro nie masz problemów do pewnej ilości widzów. 

Statystyki są dla udostępniających a nie dla ciebie do oglądania i nawet lepszy internet nie poprawi tego 

Wyczyść kompa z syfów np cleanerem, reinstaluj flasha i Silverlight'a jeśli chcesz w pełni wykorzystać łącze.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...