Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Nie mogę się zalogować na query

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie

Mam problem z logowaniem się na query. Parę dni temu działało, logowałem się z pomocą YaTQA, PokeBot także działał, nie było żadnych problemów. Zrestartowałem serwer ts - przestało działać.

Screeny:

yNcFv0G.png

Zmiana hasła przy startowaniu nic nie daje. Logi informują mnie, że zmiana się powiodła ("updated server query admin password"), lecz efektu nie ma żadnego. Na czystym serwerze normalnie można się zalogować na query, lecz nie chcę robić reinstalla, ponieważ już poustawiałem sobie kanały i rangi. Starałem się przegrzebać nawet pliki sqlite, przerzucać poszczególne tabele - bez efektu, co najwyżej jakiś błąd integralności bazy danych.

Nie mam pojęcia co robić. Proszę o pomoc. Mogę się nawet z kimś spotkać na ts mpcforum, jeśli będzie to potrzebne.

W6iB9H1.png

Opublikowano

Och, tak bardzo mi pomogłeś. Widzę, że nie mam permisji, a dane logowania z całą pewnością są poprawne - miałem zapisany w bookmark, sprawdzałem wiele razy, zmieniałem i sprawdzałem dalej.

W6iB9H1.png

Opublikowano

Permissja 14 to b_serverquery_login

Widocznie ta permissja jest usunięta i nie można sie przez to zalogować, zostaje tylko edycja bazy danych :)

Opublikowano

Problem rozwiązałem, a raczej ominąłem... Ponieważ trafił mi się lepszy serwer, przy okazji stworzyłem wszystko od nowa... Niech temat jeszcze powisi, jeśli ktoś będzie miał pomysł na rozwiązanie tego, niech pisze - dla potomnych...

W6iB9H1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...