Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Różowy obraz

hawajmeister

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć, kupiłem kompa z morele.net, podobny do Waszych forumowych propozycji do 2,5k pln. w pierwszy dzień wszynio było ok, dziś uruchamiam komputer a tam różowy odcień (zamiast białego koloru widzę róż). wie ktoś o co chodzi? przeszukałem całe google. karta graficzna http://www.morele.net/karta-graficzna-zotac-zotac-geforce-gtx-960-amp-2gb-ddr5-128-bit-hdmi-dvi-3xdp-medium-pack-zt-90303-10m-712737/

graphic.png

i7-6700K l MSI GTX 1080 X l 2x8GB 3000MHz l MSI Z170A l SSD HyperX 240GB

Opublikowano

to upewnij sie ze kabel jest podlaczony odpowiednio do monitora i przejsciowki, jak nie jest to najzwyczajniej go dokrec/dopnij by nie bylo rozowego odcieniu, pewnie to jest przyczyna

Opublikowano

to upewnij sie ze kabel jest podlaczony odpowiednio do monitora i przejsciowki, jak nie jest to najzwyczajniej go dokrec/dopnij by nie bylo rozowego odcieniu, pewnie to jest przyczyna

kumplu jestem tak zdesperowany, że dociskałem nawet kable z karty graficznej do zasilacza

graphic.png

Opublikowano

Jeśli to nie uszkodzony kabel VGA albo przejściówka to pozostaje reset monitora do domyślnych lub wyłączenie ustawień koloru w panelu grafiki 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Jeśli to nie uszkodzony kabel VGA albo przejściówka to pozostaje reset monitora do domyślnych lub wyłączenie ustawień koloru w panelu grafiki 

na 2 kablach, 2 przejściówkach i 2 monitorach jest to samo, więc to nie wadliwy sprzęt ani ustawienia monitora.

wyłączenie ustawień koloru w panelu grafiki

nic tam nie zmieniałem, ale możesz podać lokalizacje jak tam przejść to sprawdzę :)

graphic.png

Opublikowano

Ja mam wiedzieć jaki masz panel ? Twoja karta i panel do obsługi karty graficznej, zwykle zawsze jest ze sterownikami i od nich zależy jak wygląda.

Wystarczy poszukać opcję ustawienia kolorów czy barw i wyłączyć albo zresetować.  Nie koniecznie musiałeś to być ty, wystarczył błąd w sterownikach czy jakiś program co to zmienił.  Pozostaje grzebać we wszystkich zakładkach i szukać opcji z kolorami albo barwami 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...