Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Na jakim dodatku grać (Cataclysm and Wrath of lich King)?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

­Witam zakupiłem 2 wersje pudełkowe wow'a cataclysm i Wrath of lich king.Tutaj mam pytanie do was jaką wersje wybrać, proszę o uzasadnienie swojej wypowiedzi.

Edytowane przez loyd.

Metin2list_GIF.jpg

Opublikowano

jak kupiles w sklepie to obojetnie jaki dodatek masz na opakowaniu i tak prawdopodobnie masz dodatki az do pandarii, bo dziala to tak jak battlechest z tego co mi wiadomo

3KIpGJ1.gif

Opublikowano

@Isuribi

Wydaje mi się, że nie masz racji, bo on kupił nie battlechest'a, a 2 osobne gry Wotlk i cata :)

Jeżeli pomogłem Daj + I'll be happy :)

Wystarczy kliknąć :)

giphy.gif

Opublikowano

Jeśli chcesz grać na globalu (oryginalnych serverach blizzarda) to kup battlechest (składa się ze wszystkich dodatków prócz aktualnego) który kosztuje około 50zł. Będziesz mógł grać do 90lvla, potem jak Ci się spodoba to wystarczy dokupić Warlords of Draenor (ost. dodatek) i opłacić abonament. :)

Opublikowano

Nie ważne, że kupił dwa różne pudełka a ważne z którego roku one są bo tak czy inaczej na płytach będzie najnowszy dodatek danej gry np. kiedyś kupując Classica po wyjściu TBC odrazu po zainstalowaniu WoW miał patch 2.0 także i w tym wypadku będzie tak samo. Zapewne autor pyta o prywatne serwery więc ja ze swojej strony polecam WoTLK przynajmniej mi się na tym dodatku najmilej grało, może zewzględu na wygląd starego Azeroth ale jakoś tak mam.

Opublikowano

Nie ważne, że kupił dwa różne pudełka a ważne z którego roku one są bo tak czy inaczej na płytach będzie najnowszy dodatek danej gry np. kiedyś kupując Classica po wyjściu TBC odrazu po zainstalowaniu WoW miał patch 2.0 także i w tym wypadku będzie tak samo. Zapewne autor pyta o prywatne serwery więc ja ze swojej strony polecam WoTLK przynajmniej mi się na tym dodatku najmilej grało, może zewzględu na wygląd starego Azeroth ale jakoś tak mam.

Patch patchem, ale nadal dostępu do kontynentu nie ma w przypadku kupienia samego dodatku, który go nie obejmuje. Jedyną opcją na posiadanie poprzednich dodatków i jednocześnie zapłacić mniej jest Battlechest. A skoro kupił, to raczej chce grać na globie. ;)

Opublikowano

Skoro chce grać na globie to czemu kupić tylko dwa dodatki zamiast battlechesta ?

No i w dodatku jasne, że kupił pudełka bez kodu bo już nie można oddzielnie kupować dodatków (tych starszych i WoTLK też wchodzi w skład) z tego co mi wiadomo choć mogę się mylić. Płyty mógł kupić za 5 zł bez kodu na akcjach o charakterze kolekcjonerskim więc ten argument jest w sumie dość słaby. Ja swoje doradziłem.

Opublikowano

Skoro chce grać na globie to czemu kupić tylko dwa dodatki zamiast battlechesta ?

No i w dodatku jasne, że kupił pudełka bez kodu bo już nie można oddzielnie kupować dodatków (tych starszych i WoTLK też wchodzi w skład) z tego co mi wiadomo choć mogę się mylić. Płyty mógł kupić za 5 zł bez kodu na akcjach o charakterze kolekcjonerskim więc ten argument jest w sumie dość słaby. Ja swoje doradziłem.

Bo laik może nie znać polityki blizza. Podobnie było przy wprowadzeniu pandarii do BC. Ludzie pytali się, czy muszą kupować oddzielnie pandę, czy będzie razem z BC. Sklepy, którym zostały pojedyncze sztuki samych dodatków nie informują klienta o tym, że poprzez BC lepiej na tym wyjdą. Dodatki tbc/wotlk mają tylko ograniczony dostęp. Ba, cata/panda nadal jest sprzedawane oddzielnie na takim allegro, na pęczki wręcz. Mowa oczywiście o nówkach, bo samo posiadanie płyty nie daje Ci możliwości gry w ich grę.

Opublikowano

No to Cata i Pandaria a nie WoTLK. Najlepiej jak autor sam to wyjaśni bo taka dyskusja prowadzi do nikąd.

Opublikowano

No to Cata i Pandaria a nie WoTLK. Najlepiej jak autor sam to wyjaśni bo taka dyskusja prowadzi do nikąd.

Prowadzi donikąd skoro nadal nie rozumiesz, że posiadanie patcha o x numerze nie daje dostępu do kontentu y i że nadla możliwe jest kupowanie samych dodatków.

/eot

Opublikowano

Chwila chwila... pokaż mi moment, w którym powiedziałem, że posiadanie patcha 6.0 uprawnia mnie do wstępu do Dreanoru (to tylko przykład) ? Nigdy niczego takiego nie powiedziałem mając na myśli serwery globalne. Ktoś tu ewidentnie ma problem z czytaniem ze zrozumieniem choć nie mnie to osądzać.

Opublikowano

Chwila chwila... pokaż mi moment, w którym powiedziałem, że posiadanie patcha 6.0 uprawnia mnie do wstępu do Dreanoru (to tylko przykład) ? Nigdy niczego takiego nie powiedziałem mając na myśli serwery globalne. Ktoś tu ewidentnie ma problem z czytaniem ze zrozumieniem choć nie mnie to osądzać.

Najpierw piszesz o dodatku:

Nie ważne, że kupił dwa różne pudełka a ważne z którego roku one są bo tak czy inaczej na płytach będzie najnowszy dodatek

Co jest nie prawdą, ponieważ będzie to patch, o którym też wspominasz:

kupując Classica po wyjściu TBC odrazu po zainstalowaniu WoW miał patch 2.0 także i w tym wypadku będzie tak samo

Jak widzisz, w Twojej wypowiedzi panował chaos, próbowałem to naprostować. - Bo pomimo posiadanego patcha dostępu do TBC nie miałeś. - Nawet blizz nie stosuje znaku równości pomiędzy "dodatek" a "patch" w swoich ogłoszeniach(dot. sprzedaży, czy innych).

Możesz nazwać to czepialstwem, czy przywalaniem się. Jednak nadal można spotkać ludzi mających bezpodstawne pretensje o to, że kupując jedną część nie mają dostępu do wszystkiego jak z BC.

Później tylko się uczepiłeś sprzedaży dużo starszych dodatków(np. tbc), gdzie na ebayu idzie je spokojnie dostać po 15$. Ba, nawet kolekcjonerki były ostatnio. Ale to na marginesie.

Dalsza dyskusję mogę poprowadzić na pw, jeżeli tego będziesz chciał/chciała. Nie dajmy moderatorom dodatkowej okazji do pracy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

­Kupiłem 2 osobne części, a dokładnie jes dostałem w tym roku a dokładniej w czerwcu.

Metin2list_GIF.jpg

Opublikowano (edytowane)

Zadał inne pytanie a wy mówicie o czymś innym. Czy zadał pytanie jak działa usługa battle.net? Graj gdzie chcesz. Dużą rolą jest to jaką klasą lubisz grać, bo np taki cemonology  warlock lepszy burst miał na Wotlku. Ja polecam ci graćna Wotlk potem przerzucic sie na Cata. I funkcja Batlle net działą tak,że takie dodatki jakie kupisz to takie masz. Czyli kupujesz wowa i możesz kupić TBC i masz te TBC, nie jest tak ,że jak kupisz mopa to masz wszystkie dodatki aż do MoPa. Chociaż najlepiej kupić wszystkie dodatki i mieć z głowy.

A i dodam jeszcze ,że jak masz TBC to możesz sie spotykać z ludźmi co mają WoDa, tylko masz ograniczenia, czyli nie masz raidów co w wodzie itd.

Edytowane przez Eksodus
  • 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...