Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc z ustawieniem biosu i wentylatorów

BiToS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich . 

Przybywam tutaj  ponieważ potrzebuje waszej pomocy . Mianowicie pierwsza przecz to wentylator  na procesorze uruchamia sie od startu pc  po jakiś 5 s potem przez 1/2 s leci na 100% (strasznie buczy ) a potem sie stabilizuje. jak mam to ustawić ?.

Druga rzeczą jest to ze nie uruchamia mi sie turbo procesora mimo iz mam je włączone w BIOS'ie (przynajmniej tak mi sie wydaje ) 

Trzecia rzeczą są temperatury bo podczas grania w GTA 5 mój procesor max w "HWmonitor" ma 74 stopnie  o.O  :unsure:  (pomyślałem może pasta dziś wymieniłam ale dalej to samo )

MOB: MSi H77ma-g43m

CPU: i5 2400

obudowa: zalman Z3 PLUS

Jak czegos nie podałem prosze mówić :)

Opublikowano

Nie ustawisz bo tak ma być raczej  i jest na większości płyt zwłaszcza starociach z przed 2-3 lat. 

Jak stwierdziłeś że się nie uruchamia turbo ? Nie działa po prostu kiedy nie musi.

W czym jest problem że ma w normie temperaturę czyli normalną jak na ten procesor  pod obciążeniem ok 70 stopni ,  ma być 30-40 stopni czy co ?   

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

1. Nie każdemu Mamusia daje na sprzęt z tego roku .

2. Nawet podczas obciążenia przez occt nie daje wyższego taktowania niż 3.2 , gdzie turbo mojego procesora to 3.4

3. 72/74 to Juz wysoka temperatura .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...