Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Duże zmiany dla przedmiotów pod AP

Looken

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngVvV666VvV

Jak dla mnie to nie przejdzie na serwery live, zbyt duże zmiany i potem będą jeszcze nad tym pracować min. 3 patche żeby zbalansować niektóre postacie pod ap.

Szkoda że znerfili ząb nashora ://////// R.I.P Ap Xin.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Będzie to ciekawe. Niektóre przedmioty dostają nerfy a niektóre nerfa na early ale buffa na late. RoA nerfa dostało ale jak wystackujemy to niezły buff dla Ryze'a, który ma dostać nerfa hmm.

Generalnie chcą przywrócić pewne champy do życia. Np taka Evelynn wejdzie bardziej do jungli po zmianie przedmiotu do jungli [80ap] na [40ap] bodajże, który ma w składnikach sheena.

Opublikowano

Challenjour Ryze dostał pare buffów na PBE. Aktualnie na PBE ma 230 bazowych obrażeń na Q a na live jest tylko 185. A Riot już potwierdził dalsze buffy, ponieważ ma zbyt niskie win ratio.

Co do zmian w AP przedmiotach to w late game każda postać powinna mieć o 200AP więcej z full buildem ze względu na to, że dużo itemów dostało mocnego buffa oraz Rabadon zwiększa ilośc AP aż o 35%.

Największego buffa dostała Cassio, która z pełnym buildzie będzie miała o 300Ap więcej.

Opublikowano

Early gamowe itemy nerfy, a late gamowe buffy. Chcą zmniejszyć wartość Large Roda. Rylai będzie teraz jednym z core itemów na większość APC (razem z Rabadonem, Zhonyą i Luden's Echo).­ Diana odczuje buffy dla Nashor Tootha :p

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngVvV666VvV

Jak dla mnie to nie przejdzie na serwery live, zbyt duże zmiany i potem będą jeszcze nad tym pracować min. 3 patche żeby zbalansować niektóre postacie pod ap.

Szkoda że znerfili ząb nashora ://////// R.I.P Ap Xin.

Nerf na nashor'a XDDDDDD? ,ty tak naprawdę xD?

@top zobaczymy jak to będzie ciekawią mnie zmiany... :)

Najlepszy ślepy mnich na EUNE, były challenger w s3 Strzeżcie się "krula" lasu

leesinacolythe.png

Ex-Challenger Player (TOP 23 EUW)

Opublikowano

Swain, ryze, rumble, cassie i inne mordekaisery po tych zmianach będą siać zamęt i zniszczenie, szczególnie swain z buffowaną maską i rylaiem. 

40% slow z aoe spelli, ehm ehm. 

Opublikowano

Dla mnie mogą zmieniać tyle ile im się chce :D kto wie może będzie lepiej a może gorzej... ale i tak gra się nie znudzi :x

Opublikowano

Coś mi się nie chce wierzyć, że to mogłoby być wprowadzone... 

Takich zmian to nawet nie ma nawet na początku nowego sezonu lub presezonu.

Szczerze chciałbym, żeby to weszło w życie bo meta obróciła by się o 180 stopni szczególnie na midzie, a ja lubię testować, eksperymentować z nowymi postaciami, buildami.

Ten nowy rylai może by sprawił, że mordekaiser by wrócił, kto wie.

Nie jestem pewny czy na WoT'e jest to nerf czy buff.

Liandry trochę chyba przesadzony buff 30 AP za 100 golda wooot?

Opublikowano

Potwierdził czy nie to jeżeli już to wprowadza to na pewno nie w 5.13, albo stopniowo.

Rito lubi mówić jedno a robić drugie... Pamięta ktoś rework warwicka, który był w trakcie realizacji, były już nowe skille, które miał mieć itd...

Opublikowano

Jak teraz tak sobie myślę to rumble był by mocny z tymi nowymi itemami.

Teraz rumble jest dość solidnym pickiem a co dopiero z nowym Liandry i rylai'em.

Dlatego właśnie trochę nie chce mi się wierzyć w tą zmianę, powstaną duże dysproporcje pomiędzy postaciami moim zdaniem.

Opublikowano

Nashor... Ciekawie. RoA... buff do late. Coś czuję, że jak to wprowadzą to będzie kompletne zamieszanie w mecie. 

BTW, dlaczego nie wezmą się za reworka np. Poppy? Nie widziałem od ponad roku by ktoś nią grał. 

#OpISIS

Opublikowano

@1361622928-U485574.png#nailed_it

Oni znerfili attack speed na nashorku a zbuffowali ap, do mnie to troszeczkę nerf jest, bo przeważnie kupowało się to na postaciach z potrzebnym attack speedem a nie bazującym tak mocno na ap, postacie takie jak ap xin, ap varus i inni na tym ucierpią.

Btw Teraz będzie rework gank planka :), potem rito zrobi nowego champa i chyba będzie rework poppy lub rework miss fortune.

aac38a3ca701800a8c9e3ff33aa5d0bf.png

Opublikowano

Z matematycznego punktu widzenia to jest to jednak buff dla nashora.

10AS kosztuje 300 (ponieważ dagger, który daje 15%AS kosztuje 450)

20AP kosztuje 435

A więc nashor po nowych zmianach teoretycznie powinien być droższy o 135golda, a jest droższy tylko o 80.

Więc jest to raczej buff, oczywiście niektóre postacie wolały AS aczkolwiek gdy przykładowo na postaci na której składaliśmy nashora weźmiemy quinty pod AS to ostatecznie lepiej na tym wyjdziemy.

@1361622928-U485574.png#nailed_it

Bo rito lubi zapominać o pewnych postaciach, w sumie nie wiem dlaczego. Zwykle jest tak że rito zajmuje się postaciami które są w mecie.

Najbardziej wkurza mnie to, że x postać w ciągu 2 lat ma 5 buffów 1 reworka i 2 nerfy a taka poppy jest nieruszona nie pamiętam od kiedy...

Oczywiście poppy nie jest słabą postacią, są nawet ludzie co nią challangera wbili, ale sam fakt że ta postać wygląda jak gówno...

Nie oszukujmy się poppy ma chyba jeden z najbrzydszych obecnie modelów w grze.

Opublikowano

Właśnie miałem taką nadzieję, że ulepszą trochę postacie polegające na mocy umiejętności, dobrze, że tak się stało.

Niemniej jednak, trochę przesadzili, zapewne osłabią szczególnie różdżkę wieków.

Dzięki za informację.

Opublikowano

@Looken

Niby dlaczego ktoś miałby nie chcieć kupować quintów pod AS?

Takie quinty są używane na wielu wielu postaciach. Szczególnie na AD ponieważ czerwone AD, quinty AS > czerwone AS, quinty AD.

Więc jeżeli ktoś nie ma tych run to zdecydowanie polecam.

Fakt urgot również jest brzydki, ale rito przynajmniej się coś nim zajmowało, buffy, nerfy itd. itp.

I jest w miare viable, szczególnie z nowym black cleaverem, nawet na lcs ludzie coś tam nim pykali.

A taka poppy? Nie jest słaba, ale na pewno nie jest viable i w sumie nie wiem czy kiedykolwiek była.

Opublikowano

@En1CeKa

No właśnie. Zapewne planowali, że Urgot ma być brzydki, ale Poppy im nie wypaliła... Kompletnie. I to nawet ze skinem. :(

Co do Nashora, to jest... hmm... buffo-nerfo xD. Imo ucierpi bardziej moja kochana Evelynn... :(

#OpISIS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...