Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy opłaca się założyć serwer na CraftServe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

(!Nwm czy tutaj powinienem to pisać,ale to ważne!)

Witam.Mam mój serwer Minecraft na hostingu Enderchest.pl,ale podobno lepiej jest na CraftServe(ankiety itd.),ale nie chodzi o wybór.Mam pytania dotyczące tego hostingu(CraftServe):

1.Czy jak wybiorę ofertę Premium to będzie można będzie wbić na serwer jak się ma non-premium?(jak chce stworzyć serwer to na guziku jest napisane"Utwórz serwer PREMIUM")

2.Czy jak wybiorę ofertę Premium to wystarczy że zapłacę za serwer 1 raz czy będę musiał płacić np.co tydzień?

3.Czy można stworzyć serwer testowy na 1 dzień,żeby zobaczyć jak to działa?

Z góry dziękuje:D

X

Opublikowano

1. Tak, premium to nazwa pakietu. ;)

2. Płacisz co miesiąc, potem nie musisz dalej tego robić (oczywiście serwer wygaśnie).

3. Najlepiej napisz do supportu.

Opublikowano

1. Tak

2. Płatności za serwer są co miesiąc

3. Tak, jest serwer tesotowy na okres jednego dnia

PS.

Nie bierz serwera z craftserve, ponieważ jest to najzwyklejsze gówno.

W tej samej cenie, z mozliwoscia wgrania wlasnego silnika masz serwer na pukawce.

logo8.png

Niedługo...

Opublikowano

Polecam ci mineserva Szybko takio i zadawalająco

A jeśli masz jakieś pytania co do serwera czy tym podobne napisz do nich na e-maila szybko dostaniesz odpowiedz

Opublikowano

Ja nie polecam kiedyś miałem  to używało mi się  go źle.

Z swojego doświadczenia polecam ci pukawka.pl.

Mają dobre serwery i szybką pomoc.

Na craftserve na odpowiedz czekam ok 24h a na pukawce mam odpowiedz w 30 minut (mniej więcej co tyle sprawdzam pocztę)

Nowicjusz
Opublikowano

nie polecam wszystko zbugowane i zlagowane

1. tak 

2. co miesiac

3. masz 24h na testowanie

od siebie polecam mineserv.eu albo jakiegos vpsa z ovh 

Opublikowano

nie polecam craftserve bo drogo, ale są plusy np. ładna strona, prosta obsługa serwera. ja zawsze kupuję serwery dedykowane na ovh.

Opublikowano

@Screams

Jakby tak kazdy jak ty kupowal sobie dedyka na ovh to by nie bylo biedy w tym kraju. Zejdz na ziemie nie kazdy ma wór kasy aby inwestowac w kilku miesieczny serwer grubo ponad 200 zl za mies. Mózgu to ty chyba tez nie masz bo w twojej ocenie craftserve jest drogie a ovh tanie i dobre. Nie moge z takich ludzi.

Topic

1. Tak, chyba ze nie umiesz przestawic z true na false. Jesli nie i czesciowo jestes uposledzony mozgowo polecam wybrac inny hosting np pukawka gdzie edytor server properties jest w jednej z zakladek.

2. Co miesiac, za 30 zl na rok to ty mozesz miec najtanszy server z tych darmowych freemc

3. Nie wiem.

Jesli nie masz kasy zostan na enchu. Gwarantuje ci ze serwer dluzej postoi.

Po co istnieje to forum? Dla dzieci?

Opublikowano

@lolzere to ma kupić serwer na craftserve za 200zł zamiast dedyka na ovh za 300zł? hajs sie zwróci jak planuje coś dużego. Do tego na dedyku może sam sobie zrobić mysql, apache2 itd. a nie musi dodatkowo kupować.

Opublikowano

Nie kupuj tego odradzam CI....

Juz lepiej postap jak kolega wyzej lub na jakims lepszym hostingu np. Lvlup lub enderchest Craftserve to zwykli oszuści.

Pozdrawiam

Adminek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...