Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szczegóły dodania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mógłby ktoś dodać szczegółowy tut dodania: NPC do clienta?tzn jak poprawnie dodać npc,bo jak ja dodaje folder z teksturami do npc->wpis w root (tylko że podmieniam starego npc na tego nowego :D - tzn chcę podmienić npc "GM"-tego czerwonego kapturka na http://www.mpcforum.pl/topic/1382740-general-dragon-zowan-%E2%80%93-npc-ratedr203/i no nie wychodzi,nie wiem co robię źle),wiec prosilbym o szczegółowego tuta 5* w profilu i limit,dzięki! :) 

Specjalista
Opublikowano

­1.Pobierasz pliki z Npc

2.Wypakowywujesz npc z Clienta

3.Stworzy Ci się folder npc dodajesz do niego folder z nowym npc

4.Stworzy Ci się również plik npc.xml dodajesz do niego wpisy

5.Pakujesz

6.Wypakowywujesz plik root , szukasz npclist.txt dodajesz do niego wpisy nie zapomninając o tabach

7.Wypakowywujesz locale_pl , kopiujesz mob_proto do folderu gdzie masz packera..

8.Wypakowywujesz mob_proto

9.Dodajesz wpisy do mob_proto.xml

10.Pakujesz mob_proto

11.Wchodzisz w Navicat-->player-->prawym myszki-->console wklejasz zapytanie od Npc

12.Dajesz reboota

13.Cieszysz się nowym Npc

Sprawdzić możesz gdzie dokładnie idzie npc czy do npc/npc2 w pliku .msm.

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

­1.Pobierasz pliki z Npc

2.Wypakowywujesz npc z Clienta

3.Stworzy Ci się folder npc dodajesz do niego folder z nowym npc

4.Stworzy Ci się również plik npc.xml dodajesz do niego wpisy

5.Pakujesz

6.Wypakowywujesz plik root , szukasz npclist.txt dodajesz do niego wpisy nie zapomninając o tabach

7.Wypakowywujesz locale_pl , kopiujesz mob_proto do folderu gdzie masz packera..

8.Wypakowywujesz mob_proto

9.Dodajesz wpisy do mob_proto.xml

10.Pakujesz mob_proto

11.Wchodzisz w Navicat-->player-->prawym myszki-->console wklejasz zapytanie od Npc

12.Dajesz reboota

13.Cieszysz się nowym Npc

Sprawdzić możesz gdzie dokładnie idzie npc czy do npc/npc2 w pliku .msm.

od kiedy po podmianie jakiegokolwiek modelu wymagany jest reboot? w dodatku teraz chyba tylko całkowite newbie korzystają z file archivera.

dodajesz folder do npc/npc2 (no tego juz chyba nie musze tlumaczyc jak sprawdzic) szukasz w npclist id npcka, i podmieniasz stara nazwe folderu na nową, cała filozofia

­

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Opublikowano

od kiedy po podmianie jakiegokolwiek modelu wymagany jest reboot? w dodatku teraz chyba tylko całkowite newbie korzystają z file archivera.

dodajesz folder do npc/npc2 (no tego juz chyba nie musze tlumaczyc jak sprawdzic) szukasz w npclist id npcka, i podmieniasz stara nazwe folderu na nową, cała filozofia

­

no i dzięki @Crime. normalna odpowiedź taka na jaką liczyłem :) 

tylko mi powiedz co robię źle skoro mi ten nowy model czyta albo w ziemi albo w ogole :x 

Opublikowano

no i dzięki @Crime. normalna odpowiedź taka na jaką liczyłem :) 

tylko mi powiedz co robię źle skoro mi ten nowy model czyta albo w ziemi albo w ogole :x 

możliwe że dodajesz akurat model od osoby która źle go wyexportowała, spróbuj podmienić za inne id model np. od marka 

­

would u miss me? 1105814451671351221478.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...