Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ulotki na drzewach w UK

cycu1233

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie powiem ci jak to w Wielkiej Brytanii bo jestem Polakiem i nie znam prawa UK ;p

U nas to kwestię reguluje art.63a i art.144 Kodeksu Wykroczeń.

Teoretyzując myślę że coś takiego jest zabronione bo takie ulotki niszczą krajobraz.Myślę, że zarówno Zbyszek spod Katowic jak i John mieszkaniec Londynu nie chcieliby żyć wśród porozwieszanych na drzewach ulotek.Stąd też zapewne władze WB się tą kwestią zajeły.

Radzę Ci poguglować (oczywiście w języku angielskim) być może w ten sposób odnajdziesz konkretne przepisy.Pamiętaj jednak, że fakt iż nie znajdziesz żadnego przepisu mówiącego wprost że nie można przyklejać ulotek na drzewa wcale nie oznacza że jest to dozwolone.Możesz odpowiedzieć za "akt wandalizmu" czy chociażby "uszkadzanie mienia publicznego".

Opublikowano

Witam mam do was pytanie mianowicie czy można przyklejać ulotki na drzewach w UK w Londynie?

To chyba zależy od hrabstwa, w jakim mieszkasz. Mam wrażenie, że podobnie jak w przypadku Stanów Zjednoczonych, pomiędzy kodeksami praw w poszczególnych hrabstwach mogą zachodzić pewne różnice. Z tego co wiem, w niektórych miejscach trzeba specjalnego zezwolenia (permisson to distribute leaflets), ale jeśli masz ulotki nawołujące do wzięcia udziału w jakiejś akcji charytatywnej możesz śmiało rozwieszać. 

­

Qui est le prochain?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...