Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Atak na komputer?

HiVeSx

Pytanie

Opublikowano

Pobrałem dzisiaj przypadkiem plik i zainstalowałem go. Po tym czasie komputer zaczął się ścinać a w przeglądarce wyskoczyło pełno reklam itp. Domyśliłem się ,że to jakiś wirus i przeczyściłem komputer ccleanerem i adwcleanerem. Jednak dalej chrome ostrzega przed wejściem na np. facebooka ,że mogę paść ofiarą hakerów i blokuje. Avast wykrył mi rootkity ,ale obawiam się ,że to nie wszystko.

W jaki sposób na 100% wykryje wszystkie programy do kradzieży danych oraz ewentualnie wirusy?

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odinstaluj CinemaPlus-3.2cV18.06 , globalupdate Helper , istartsurf uninstall, Java 7 Update 65 , Remote Desktop Access , Super Optimizer v3.2 . Word Processor Text Wrap, 

http://wklej.to/iLJ1f

zapisz to jako fixlist.txt, umieść obok frst i kliknij fix, dostarcz fixlog i nowe logi

Opublikowano

W żaden sposób nie można być pewnym, nie ma programu w 100% czyszczących z takiego syfu który niestety użytkownik sam zainstalował. 

Format i reinstal systemu to prawie 100% pewności 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

­

Pobrałem dzisiaj przypadkiem plik i zainstalowałem go. Po tym czasie komputer zaczął się ścinać a w przeglądarce wyskoczyło pełno reklam itp. Domyśliłem się ,że to jakiś wirus i przeczyściłem komputer ccleanerem i adwcleanerem. Jednak dalej chrome ostrzega przed wejściem na np. facebooka ,że mogę paść ofiarą hakerów i blokuje. Avast wykrył mi rootkity ,ale obawiam się ,że to nie wszystko.

W jaki sposób na 100% wykryje wszystkie programy do kradzieży danych oraz ewentualnie wirusy?

Co do tego, że przeglądarka przed wejściem pokazuje Ci komunikat

Zobacz czy date i godzinę masz ustawione prawdiłowo :)

Yfdc.png

­

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...